Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Noslēgusies dziesmu iesniegšana 2010. gada Eirovīzijas nacionālajai atlasei

Mārtiņš Pučka, 15.01.2010. 17:39

Šodien, 15. janvārī, noslēdzās dziesmu iesniegšana 2010. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālajai atlasei - „Eirodziesma 2010”. Kopumā Latvijas Televīzijai iesniegtas 79 dziesmas.
Noslēgusies dziesmu iesniegšana 2010. gada Eirovīzijas nacionālajai atlasei

„Šodien Latvijas Televīzijā jutāmies kā bišu stropā, jo esam jau pieraduši, ka dziesmu iesniegšana lielāko aktivitāti sasniedz pēdējā dienā,” stāsta Eirovīzijas nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško.

Iesniegtās dziesmas, to autorus un potenciālos izpildītājus LTV šobrīd neatklāj. Tomēr jau tagad skaidrs, ka iesniedzēju vidū ir gan ļoti pazīstamu mūziķu un izpildītāju vārdi, gan mazāk pazīstamas personības. Jau tuvākajās dienās dziesmu vērtēšanu uzsāks Latvijas Televīzijas izveidota žūrija, jo 22. janvārī finālistu vārdi tiks darīti zināmi īpašā LTV rīkotā preses konferencē. Preses konferences laiks žurnālistiem tiks paziņots atsevišķi.

Jau ziņots, ka 2010. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases Nolikums paredz vairākas būtiskas izmaiņas. Piemēram, konkursā var piedalīties tikai autori un izpildītāji no Latvijas. Tāpat Nacionālās atlases ietvaros netiks organizēti pusfināli: no iesniegtajām dziesmām žūrija izvēlēsies desmit, kas par dziesmas-uzvarētājas titulu uzreiz sacentīsies Nacionālās atlases finālā.

 „Izmaiņas gan starptautiskās, gan nacionālās atlases Nolikumā, kas saistītas ar žūrijas lomas pastiprināšanos, pierāda, ka konkurss mainās: aug gan dziesmu kvalitāte, gan izpildītāju profesionalitātes līmenis. Iespējams, ka tieši tādēļ šogad savas dziesmas konkursam iesnieguši autori, kuru profesionalitāti un popularitāti neviens neapšauba, bet kas šādu soli ir spēruši pirmo reizi vai arī to nav darījuši pēdējos gados,” pārdomās dalās I. Lepeško.

Nacionālās atlases fināls jeb ”Eirodziesma 2010” notiks sestdien, 27. februārī, plkst. 21:15 jaunatklātajā Ventspils teātra namā „Jūras vārti”. Jau drīzumā būs nopērkamas biļetes gan uz fināla ģenerālmēģinājumu, gan pašu finālu.

Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamais sadarbības partneris – Ventspils: pilsēta, kas šogad svin 720 gadu jubileju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV