Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

LTV paraksta sadarbības līgumu ar Ventspils pilsētu un izlozē Eirodziesmas 2010 finālistu uzstāšanās secību

Mārtiņš Pučka, 04.02.2010. 09:25

Trešdien, 3. februārī, Latvijas Televīzijā svinīgā ceremonijā LTV ģenerāldirektors Edgars Kots un Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs parakstīja sadarbības līgumu Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases organizēšanā turpmākajiem pieciem gadiem. Tieši šogad aprit 10 gadi, kopš Latvijas Televīzija un Ventspils pilsēta sadarbojas Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkošanā.
LTV paraksta sadarbības līgumu ar Ventspils pilsētu un izlozē Eirodziesmas 2010 finālistu uzstāšanās secību

„Kad pirms desmit gadiem Latvija Eirovīzijā piedalījās pirmoreiz, gan Ventspils pilsētai, gan Latvijas Televīzijai tas bija izaicinājums. Tagad šis konkurss attīstījies par nozīmīgu starptautisku projektu un Marijas Naumovas uzvara starptautiskajā mērogā ir kļuvusi arī par Latvijas atpazīšanas zīmi. Ventspils pilsēta atbalstījusi Eirovīzijas konkursu visus šos gadus: gan saldos slavas mirkļos, gan rūgtos zaudējumos Taču jebkurš veiksmīgs projekts un panākumi dara mūs pieredzes bagātākus un Latvijas vārdu spodrina pasaulē. Tāpēc esam gandarīti, ka tik nozīmīgu sadarbības līgumu parakstām tieši šogad – laikā, kad pilsēta atzīmē 720 gadu jubileju,” preses konferencē atzina Aivars Lembergs.

„Pēc neziņas pilnās gada nogales, kas bija saistīta ar budžeta samazinājumu, Eirovīzijas nākotne ar jaunā sadarbības līguma parakstīšanu tuvākajiem pieciem gadiem ir izlemta. Esam pateicīgi Ventspils pilsētai un Ventspils attīstības aģentūrai par atbalstu, ko esam saņēmuši ilgus gadus. Tomēr šogad šī sadarbība mums nozīmē ko īpašu: ne tikai finansiālu atspaidu, bet arī emocionālu un morālu uzmundrinājumu, tāpēc mēs ieceļam Ventspils pilsētu savu uzticamo un ilglaicīgo sadarbības partneru kārtā,” uzsvēra LTV ģenerāldirektors Edgars Kots, Ventspils mēram pasniedzot arī oficiālu goda rakstu.

Pēc preses konferences visu mediju klātbūtnē raidījuma „SeMS” tiešraidē tika izlozēta visu 2010. gada Eirovīzijas nacionālās atlases (Eirodziesmas-2010) finālistu uzstāšanās secība. Tādējādi noskaidrojies, kādā kārtībā finālam izvirzītās dziesmas skanēs 27. februārī teātra namā „Jūras vārti”.

Dziesmas startēs šādā secībā:
1.Grupa “PeR” - “Like a Mous”
2.Grupa „Triānas parks” - „Lullaby For My Dreammate” (“Diamond Lullaby”)
3.Aisha - “What for?”
4.Lauris Reiniks – „Your Morning Lullaby”
5.Dons – „My Religion is Freedom”
6.Projekts “Konike” – “Digi digi dong”
7.Grupa „h2o” – „When I Close My Eyes”
8.Kristīne Kārkle-Puriņa – „Rišti, räšti”
9.Ivo Grīsniņš-Grīslis – „Because I Love You”
10.Kristīna Zaharova – „Snow in July”

Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamais sadarbības partneris – Ventspils: pilsēta, kas šogad svin 720 gadu jubileju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV