Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Latvija Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Oslo piedalīsies 1. pusfinālā

Mārtiņš Pučka, 09.02.2010. 09:14

Lai gan Latvijas mūziķi vēl tikai gatavojas Eirovīzijas konkursa nacionālās atlases noslēgumam „Eirodziesma 2010”, kas 27. februārī notiks Ventspilī, teātra namā „Jūras vārti”, starptautiskā konkursa sagatavošanas gaitā jau notiek nozīmīgi notikumi.
Latvija Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Oslo piedalīsies 1. pusfinālā

7. februāra pēcpusdienā Eiropas raidorganizāciju asociācija (EBU) un Norvēģijas televīzija organizēja 55. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmo izlozi, kas noteica dalībvalstu uzstāšanos 1. un 2. pusfinālā. Izlozes noskaidrojusi, ka Latvijas nacionālās atlases uzvarētājs uzstāsies 1. pusfinālā – 25. maijā. Līdz ar to precizēts arī Latvijas delegācijas mēģinājuma grafiks – pirmo reizi mūsu pārstāvis Oslo Telenor Arēnas skatuvi iemēģinās 16. maijā.

Reizē ar Latvijas dalībnieku Eirovīzijas konkursa 1. pusfinālā startēs Serbijas, Somijas, Krievijas, Grieķijas, Slovākijas, Bosnijas un Hercegovinas, Islandes, Moldovas, Maltas, Portugāles, Maķedonijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Polijas, Albānijas un Igaunijas pārstāvji.

Savukārt otrajā pusfinālā 27. maijā uzstāsies Šveices, Lietuvas, Gruzijas, Turcijas, Īrijas, Slovēnijas, Zviedrijas, Ukrainas, Nīderlandes, Bulgārijas, Horvātijas, Dānijas, Azerbaidžānas, Kipras, Rumānijas, Izraēlas un Armēnijas pārstāvji.

Tā kā konkursa t.s. Lielais četrinieks (Anglija, Francija, Vācija un Spānija) un arī konkursa organizētāji, kas šoreiz ir Norvēģija, nepiedalās konkursa pusfinālos, bet tikai finālā, organizatori izlozēja arī to, kuras no šīm valstīm translēs pirmo vai otro pusfinālu, kā arī balsos par to pārstāvjiem. Mums interesējošo 1. pusfinālu, kurā piedalīsies Latvijas pārstāvis, translēs un par Latvijas dziesmu varēs balsot Vācija un Spānija.

No šodienas sākusies arī biļešu tirdzniecība uz Eirovīzijas starptautiskā konkursa mēģinājumiem, pusfināliem un finālu. Jāatzīmē gan, ka biļetes uz konkursa finālu tika izpirktas jau pirmajās 20 minūtēs no tirdzniecības starta brīža, bet joprojām ir pieejamas biļetes uz konkursa mēģinājumiem un abiem pusfināliem. Interesenti tās var meklēt interneta mājas lapā www.billettservice.no.

Nacionālo delegāciju un žurnālistu akreditācija Eirovīzijas starptautiskajam dziesmu konkursam sāksies 9. februārī un ilgs līdz pat 25. aprīlim.

Savukārt Latvijas mūzikas un televīzijas šovu mīļotājiem jau no 2. februāra pieejamas biļetes uz Eirovīzijas nacionālās atlases posma „Eirodziesma 2010” fināla koncertu un ģenerālmēģinājumu, kas 27. februārī notiks jaunatklātajā Ventspils teātra namā „Jūras vārti”. Ģenerālmēģinājums sāksies plkst. 14:00, bet fināla koncerts - plkst. 21:00. Biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un internetā.

Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamais sadarbības partneris – Ventspils: pilsēta, kas šogad svin 720 gadu jubileju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV