Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

„Eirodziesmas 2010” fināls būs krāšņs un norvēģisks

Mārtiņš Pučka, 19.02.2010. 14:56

Tieši pēc nedēļas – sestdien, 27. februārī, uz Ventspils teātra nama „Jūras vārti” skatuves kāps „Eirodziesmas 2010” finālisti. Lielā notikuma tuvošanās nozīmē patīkamu satraukumu gan konkursa dalībnieku vidū, gan LTV radošajai komandai. Jau šobrīd skaidrs, ka turpmākā nedēļa būs pārpilna darba un rūpēm, lai noslīpētu pēdējās priekšnesuma detaļas, izmēģinātu skatuvi un skatītājiem sagādātu brīnišķīgas emocijas un patīkamu izklaidi.
„Eirodziesmas 2010” fināls būs krāšņs un norvēģisks

„Esam iepazinušies ar visu dalībnieku radošajiem pieteikumiem un esam gandarīti - katrs priekšnesums tiek ļoti rūpīgi pārdomāts un izstrādāts, lai skatītājiem sagādātu patīkamu muzikālu piedzīvojumu un vizuālu baudu. Mūziķi ļāvušies radošai izdomai, skatuves režijā iesaistot Latvijas vadošos režisorus, horeogrāfus un stila meistarus,” stāsta Eirovīzijas nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško.

Arī LTV komanda ieceļojusi šova veidošanas finiša taisnē. Scenārija tapšanā iesaistījusies redaktore Sandra Freiberga, kas kopā ar TV režisoru Arvīdu Babri līdz sīkumiem izstrādā pasākuma norises gaitu.

„Līdz ar to, ka starptautiskais fināls šogad notiks Norvēģijas galvaspilsētā Oslo, sekojot tradīcijai, scenārija elementos tiks ietverta šīs valsts tēma - piemēram, mūžīgais sniegs, ziemeļblāzma un slēpošanas tradīcijas. Tādēļ arī raidījuma vadītājiem – Kristīnei Virsnītei un Uģim Jokstam - jau pašreklāmu videoklipu filmēšanā nācās izbaudīt „īstu” Norvēģijas aukstumu, jo filmēšanas dienā termometra stabiņš Zaķusalā bija nokrities līdz pat mīnus 15 grādiem, pūta stindzinošs vējš un pamatīgi putināja,” filmēšanas procesu atceras I. Lepeško. Lai sasniegtu ticamu Norvēģijas atmosfēru, gan Uģim, gan Kristīnei bija jādemonstrē arī sava slēpošanas prasme...

Teātra namā „Jūras vārti” šobrīd rosās scenogrāfs Kristaps Skulte: viņa veidotās dekorācijas, pateicoties teātra nama laikmetīgajai skatuves sistēmai, būs īpaši mobilas un dinamiskas. Gaismu režijas groži nodoti kompānijai „NA” un tās vadošajam gaismu meistaram Normundam Bļasānam.

Fināla koncertā savu klātbūtni apstiprinājis iepriekšējā gada „Eirodziesmas 2010” uzvarētājs Intars Busulis ar savu muzikālo komandu Kārļa Lāča vadībā, skanīgais meiteņu trio „Lady Sweet”, bet ar pirmatskaņojuma koncerta apmeklētājus priecēs ventspilnieks Roberts Pētersons. Gaidāmi arī vairāki pārsteigumi.

Sekojot nacionālās atlases fināla norises tradīcijai, starptautisku elpu šim vakaram piešķirs citu Eirovīzijas dalībvalstu nacionālo atlašu uzvarētāju piedalīšanās. Skaidri zināms, ka uz „Jūras vārtu” skatuves kāps Šveices pārstāvis Mihaels fon der Heide (Michael von der Heide) ar savu dziesmu „Zelta lietus ”. Jaunā dziedātāja kontā jau šobrīd ir 9 albumi, viņš strādā kopā ar vadošajiem vācu mūzikas producentiem un dziesmu autoriem - piemēram, Aneti Humpi, Martin Zuteru, Uti Lemperi un Nīnu Hāgenu. Šobrīd viesu saraksts tiek papildināts.

Ar videostarpniecību LTV skatītājiem būs iespējams iepazīt arī šīgada starptautiskā konkursa repertuāra un izpildījuma tendences, noskatoties citu valstu dalībnieku dziesmu video klipus.

Latvijas Televīzija un Ventspils pilsēta aicina visus mūzikas un televīzijas šovu mīļotājus vēl paspēt iegādāties biļetes uz Eirovīzijas nacionālās atlases posma „Eirodziesma 2010” fināla koncertu un ģenerālmēģinājumu, kas 27. februārī notiks Ventspils teātra namā „Jūras vārti”. Ģenerālmēģinājums sāksies plkst. 14:00, bet „Eirodziesma 2010” fināla koncerts plkst. 21:00. Biļetes ir nopērkamas Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un internetā. Izbaudiet klātbūtnes īpašo gaisotni emocionālākajā un intrigām bagātākajā konkursā Latvijas mūzikas dzīvē!

Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamais sadarbības partneris – Ventspils: pilsēta, kas šogad svin 720 gadu jubileju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV