Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

„Eirodziesmas 2010” balsošanas kārtība

Mārtiņš Pučka, 25.02.2010. 18:02

Tikai dažas dienas palikušas līdz Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases finālam - „Eirodziesmai 2010”. Jau sestdien, 27. februārī, uz Ventspils teātra nama „Jūras vārti” skatuves kāps „Eirodziesmas 2010” finālisti, bet šobrīd aktīvi notiek vēl pēdējie sagatavošanās darbi pirms konkursa fināla.
„Eirodziesmas 2010” balsošanas kārtība

Savukārt Latvijas Televīzija, lai laicīgi informētu skatītājus par veidu, kā tiks noteikta uzvarētāja dziesma, ir gatava atklāt galvenos balsošanas nosacījumus.

Gan fināla, gan superfināla kārtu vērtēs TV skatītāji un žūrija, kas ietekmēs rezultātu proporcijā 50:50. Televīzijas skatītāji varēs paust savu viedokli ar telefonbalsojuma un SMS balsojuma palīdzību. Savukārt žūrija 5 cilvēku sastāvā vērtēs dziesmas klātienē un, individuāli balsojot, noteiks dziesmu secību no 1. līdz 10. pozīcijai finālā un no 1. līdz 3. pozīcijai superfināla kārtā.

Balstoties uz izmaiņām Eirovīzijas starptautiskā konkursa balsošanas procedūrā, balsošanas līnijas tiks atklātas pirms pirmās dziesmas un tiks slēgtas 10 minūtes pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas. Savukārt informāciju par dziesmām piešķirtajiem telefona numuriem, SMS kodiem, zvana un SMS maksu, kā arī noteiktajiem ierobežojumiem LTV atklās tiešraides laikā.

Sīkāk ar visām balsošanas niansēm var iepazīties LTV un Eirovīzijas mājas lapā www.eirovizija.lv, kur ir publicēta Latvijas Televīzijas apstiprinātā 2010. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases fināla skatītāju telefonbalsojuma un žūrijas balsojuma rezultātu apkopošanas kārtība.

Savukārt tos mūzikas un televīzijas šovu mīļotājus, kas vēlas pasākumu vērot klātienē, Latvijas Televīzija un Ventspils pilsēta aicina vēl paspēt iegādāties biļetes uz Eirovīzijas nacionālās atlases posma „Eirodziesma 2010” fināla koncertu un ģenerālmēģinājumu, kas 27. februārī notiks Ventspils teātra namā „Jūras vārti”. Ģenerālmēģinājums sāksies plkst. 14:00, bet fināla koncerts - plkst. 21:00. Biļetes vēl nopērkamas Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un internetā. Izbaudiet klātbūtnes īpašo gaisotni emocionālākajā un intrigām bagātākajā konkursā Latvijas mūzikas dzīvē!

Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamais sadarbības partneris – Ventspils: pilsēta, kas šogad svin 720 gadu jubileju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV