Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Šīs nedēļas nogalē Ventspils kļūs par Latvijas muzikālo galvaspilsētu

Mārtiņš Pučka, 26.02.2010. 12:21

Šīs nedēļas nogalē Ventspilī norisināsies divi nozīmīgi Latvijas Televīzijas organizēti mūzikas konkursi: sestdien, 27. februārī, uz Ventspils teātra nama "Jūras vārti" skatuves tiks noskaidrots, kura dziesma un izpildītājs pārstāvēs Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Oslo, bet svētdien, 28. februārī, plkst. 17:00 uz tās pašas skatuves kāps bērnu un jauniešu izpildītāju konkursa „Balss Pavēlnieka” 40 finālisti, lai noskaidrotu, kuri ir nākamie Latvijas muzikālie talanti.

Šodien Ventspilī ierodas „Eirodziesma 2010” finālisti un teātra namā "Jūras vārti" notiks tehniskie mēģinājumi. Savukārt rīt plkst. 14:00 sāksies koncerta ģenerālmēģinājums, uz kuru laipni aicināti gan mediju pārstāvji, gan visi interesenti. Nacionālās atlases fināla tiešraide no Ventspils LTV1 ēterā sāksies jau plkst. 19:30, kad visa Latvija raidījumā „Latvija, turam īkšķus!” tiks aicināta dzīvot līdzi mūsu finālistiem. Izšķirošais fināla koncerts LTV1 ēterā sāksies tieši plkst. 21:00.

„Eirodziesmas 2010” fināla un superfināla kārtu vērtēs TV skatītāji un žūrija, kas ietekmēs rezultātu proporcijā 50:50. Televīzijas skatītāji varēs paust savu viedokli ar telefonbalsojuma un SMS balsojuma palīdzību. Savukārt žūrija 5 cilvēku sastāvā vērtēs dziesmas klātienē un, individuāli balsojot, noteiks dziesmu secību no 1. līdz 10. pozīcijai finālā un no 1. līdz 3. pozīcijai superfināla kārtā. Balstoties uz izmaiņām Eirovīzijas starptautiskā konkursa balsošanas procedūrā, balsošanas līnijas tiks atklātas pirms pirmās dziesmas un tiks slēgtas 10 minūtes pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas. Savukārt informāciju par dziesmām piešķirtajiem telefona numuriem, SMS kodiem, zvana un SMS maksu, kā arī noteiktajiem ierobežojumiem LTV atklās tiešraides laikā. Sīkāk ar visām balsošanas niansēm var iepazīties LTV un Eirovīzijas mājas lapā www.eirovizija.lv, kur ir publicēta Latvijas Televīzijas apstiprinātā 2010. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases fināla skatītāju telefonbalsojuma un žūrijas balsojuma rezultātu apkopošanas kārtība.

Savukārt svētdien, 28. februārī skatuve tiks nodota mazo izpildītāju rīcībā, jo plkst. 17:00 sāksies bērnu un jauniešu izpildītāju konkursa Balss Pavēlnieka fināls. Tajā tiks noskaidroti uzvarētāji  bērnu un jauniešu vokālo grupu, un solistu kategorijās divās vecuma grupās: no pieciem līdz 11 gadiem un no 12 līdz 16 gadiem. Konkurence būs liela, jo abu vecuma grupu finālisti sabrauks no visas Latvijas: kopumā konkursā pārstāvētas 14 Latvijas pilsētas, tostarp visai tāli reģioni - Līvāni, Daugavpils, Ludza, Ventspils, Alūksne. Īpaši muzikāla izrādās Ogre, jo no šīs pilsētas nāk visvairāk dalībnieku.

Žūrijas izvirzītie 40 finālisti Ventspilī startēs jauktā secībā - tā, lai ir interesanti, krāšņi, lai emocijas, cita citu papildinot, veidotu aizraujošu muzikālu piedzīvojumu visu vecumu klausītājiem. Konkursu vadīs Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeistars (plašāk pazīstami kā Valters un Kaža) kopā ar Līvu Bondari. Konkursa noslēgumā, kad laureāti jau būs zināmi, visi konkursa dalībnieki kopā ar skatītājiem vienosies kopīgā fināla dziesmā "Mēs esam nošu līnijas", kurai mūziku komponējis Jānis Strazds, bet vārdu autors ir Guntars Račs.

Līdz ar to, ka konkursa gaita netiks translēta tiešraidē, LTV1 ēterā konkursa norisi varēs vērot 7. un 14. martā, kad visa Latvija uzzinās, kuri ir šī konkursa pirmie īstie balss pavēlnieki.

Savukārt tos mūzikas un televīzijas šovu mīļotājus, kas vēlas pasākumus vērot klātienē, Latvijas Televīzija un Ventspils pilsēta aicina vēl paspēt iegādāties biļetes uz "Eirodziesma 2010" fināla koncertu un ģenerālmēģinājumu, kā arī uz bērnu un jauniešu izpildītāju konkursu „Balss pavēlnieks”. Biļetes vēl nopērkamas Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un internetā.

Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamais sadarbības partneris – Ventspils: pilsēta, kas šogad svin 720 gadu jubileju.

Konkursa “Balss pavēlnieks" sadarbības partneris - Ventspils pašvaldības SIA "Kurzemes Filharmonija".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV