Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

LR3 Klasika skanēs "Whale Watching" turnejas dalībniekiem veltīts raidījums

Miks Magone, 26.04.2010. 16:16

Trešdien, 28.aprīlī, Latvijas Radio 3 “Klasika” ik trešdienas raidījums “Trešdienas alternatīvais vakars” būs veltīts mūziķu Niko Mjūlija, Bena Frosta, Sema Emidona un Valgīra Sigurdsona, kuri gaidāmi uzstājamies Ventspils teātra namā “Jūras vārti”, daiļradei.
LR3 Klasika skanēs "Whale Watching" turnejas dalībniekiem veltīts raidījums

Laikā no plkst. 22:20 LR3 Klasika ēterā būs klausāms Edgara Ragniska vadītais raidījums, kura glavenie varoņi būs Īslandes ierakstu izdevniecības “Bedroom Community” mākslinieki. 2009.gada rudenī četrotne apvienojās kopīgā "Whale Watching Tour" jeb “Vaļu vērošanas” turnejā, un pēc negaidīti veiksmīgiem koncertiem un jūsmīgas uzņemšanas Rietumeiropas un Lielbritānijas koncertvietās, mūziķi nolēmuši šopavasar kopīgas muzicēšanas prieku izdzīvot vēlreiz. Raidījuma laikā ēterā, iespējams, pirmoreiz tiks atskaņoti skaņdarbi gan no jaunākajiem Sema Emidona (albums “I See the Sign”) un Valgīra Sigurdsona (skaņu celiņš filmai “Draumlandið” jeb “Sapņu zeme”) ierakstiem, gan Niko Mjūlija abiem studijas veikumiem un Bena Frosta elektroakustiskajiem ekspermentiem.

Kā ziņots iepriekš, Ventspils teātra namā “Jūras vārti” 9.maijā vienā koncertā kopīgas “Vaļu vērošanas” turnejas jeb "Whale Watching Tour" ietvaros uzstāsies četri no šī brīža Rietumu pasaules ievērojamākajiem mūsdienu akadēmiskās, elektroniskās un eksperimentālās mūzikas māksliniekiem – Niko Mjūlijs (Nico Muhly), Bens Frosts (Ben Frost), Valgīrs Sigurdsons (Valgeir Sigurðsson) un Sems Emidons (Sam Amidon).

Koncerts Ventspilī būs vienreizēja iespēja savām acīm skatīt un ausīm klausīt izcilu mūziķu un komponistu kopīgu priekšnesumu, kurā četri ķermeņi un astoņas rokas kļūst par vienu veselu, kurā katra tik dažādie vārdi, frāzes un rindkopas veido kopīgu stāstu.

Biļetes uz “Whale Watching Tour” koncertu Ventspilī, teātra namā “Jūras vārti”, 9.maijā nopērkamas gan “Jūras vārtu”, gan visās “Biļešu Serviss” kasēs un internetā – www.bilesuserviss.lv. To cenas – Ls 9.00 (balkonā) un 10.00 (zālē).

Internetā:

Myspace.com/muhly

Myspace.com/valgeirs

Myspace.com/theghostofbenfrost

Myspace.com/samamidon

Bedroomcommunity.net

Video no “Whale Watching Tour” koncerta 2009.gadā Briselē: Ben Frost “Híbakúsja”:

http://vimeo.com/10040731

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV