Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Latvijas Radio 3 šonedēļ piedāvā vairāku koncertu tiešraides

Ilze Zvaigzne, 14.06.2010. 16:17

Otrdienas, 15. jūnija, vakarā klausītājiem tiks piedāvātas divas tiešraides. Savukārt piektdien, 18. jūnijā, Latvijas Radio 3 piedāvās translāciju no Latvijas Nacionālās operas.

Otrdien, 15. jūnijā, lkst. 19:00 no Latvijas Nacionālās operas sāksies atbalsta akcijas "Lai dzīvo opera!" koncerts, kura mērķis ir iegūt līdzekļus operas skatuves mehānismu vadības sistēmas atjaunošanai. Koncerts Baltajā namā ir viens no vērienīgākajiem pasākumiem akcijas ietvaros un tajā populāru operešu melodiju programmā mirdzēs solisti Sonora Vaice, Inga Šļubovska, Dana Bramane, Laura Grecka, Andris Ludvigs, Viesturs Jansons un Jānis Apeinis, LNO kori un orķestri diriģēs Normunds Vaicis un Atvars Lakstīgala. Koncerta īpašais viesis būs Raimonds Pauls.

Savukārt plkst. 21:00 tiks retranslēts Vācijas pilsētā Bohumā notiekošā Klavieru festivāla atklāšanas koncerts Bohumas Jahrhunderthalle, kurā skan vēlīnā romantiķa Riharda Štrausa mūzika - simfoniskās poēmas "Tils Pūcesspieģelis" un "Varoņa dzīve", kā arī virtuozā "Burleska" klavierēm ar orķestri. Ķelnes radio simfoniskais orķestris spēlēs sava mākslinieciskā vadītāja Semjona Bičkova vadībā, bet solists - jaunais franču pianists Bertrāns Šamajū. Viņš strauju karjeru sāka pēc veiksmīga starta Margaritas Longas un Žaka Tibo konkursā 2006. gadā, kad saņēma arī Francijas mūzikas balvu Victoire de la Musique kā gada jaunatklājums. Šopavasar viņa jaunākais ieskaņojums ar Sezāra Franka klavierdarbiem izpelnījies franču mūzikas žurnāla Classica balvu Choc.

Bet piektdien, 18. jūnijā plkst. 19:00 Latvijas Radio mikrofoni vēlreiz ieslēgsies Latvijas Nacionālajā operā, lai klausītājiem ļautu būt klātesošiem Rīgas Operas festivāla izskaņas notikumā: Džuzepes Verdi operas "Makbets" koncertuzvedumā. Ar šo uzvedumu jubilejā tiks godināts LNO solists, baritons un titullomas atveidotājs Samsons Izjumovs. Pie diriģenta pults piektdienas vakarā būs Atvars Lakstīgala, bet Latvijas Radio 3 – Klasika tiešraidi nodrošinās Ināra Ancāne.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV