Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Jauniešu korim "Skan" pirmā vieta koru fināla konkursā

Elīna Neimane, 07.07.2010. 17:47

Trešdien, 7.jūlijā, X Latvijas skolēnu dziesmu un deju svētku ietvaros Rīgā norisinājās koru fināla konkurss, kurā augsto pirmo vietu jaukto koru A grupā ieguva Valmieras Kultūras centra jauniešu koris "Skan" (vadītāja Irēna Zelča).

Koru karos Rīgas Latviešu biedrības namā un Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē piedalījās arī Valmieras 5.vidusskolas koris un Valmieras Mūzikas skolas koris, savā grupā iegūstot 4.vietu. Valmieras Valsts ģimnāzijas koris "Bonus" ieguva 7.vietu, savukārt Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas koris "Pārgauja" izcīnīja 6.vietu savā grupā. Katrā no grupām fināla konkursā sacentās 15 kori.

"Man ir liels prieks par kora dziedātājiem, kuri parādīja skatītājiem un žūrijai ļoti pārliecinošu sniegumu, uzstājoties arī superfinālā. Valmieriešu panākumi ir lielisks Dziesmu un deju svētku iesākums," informē Valmieras Kultūras centra direktore Vaira Dundure.

Kā iepriekš ziņots, X Latvijas skolēnu dziesmu un deju svētki norisinās no 6.-11.jūlijam Rīgā, kopumā pulcējot vairāk kā 30 tūkstošus dalībnieku no visas Latvijas. Valmieru pārstāvēs 798 dalībnieki no 35 kolektīviem. Šogad svētkos piedalīsies ne tikai dziedātāji un dejotāji, bet arī mazie mūzikas kolektīvi, folkloras kopas, vizuālās un lietišķās mākslas, foto pulciņu dalībnieki un amatnieki. Savus radošos darbus rādīs arī bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām. Svētku ietvaros notiks vairāk nekā 20 dažādi koncerti un citas aktivitātes, kas priecēs gan lielos, gan mazos svētku apmeklētājus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV