Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Foto: Origo Summer Stage atklāj ar Imantdienu ieskandināšanas koncertu

EasyGet.lv, 03.06.2011. 14:33

Ar Imantdienu ieskaņas koncertu vakar tika atklāts pilsētas kultūras aktivitāšu centrs Origo Summer Stage 2011. Līdz pat septembrim tirdzniecības centrs „Origo" pilsētas iedzīvotājiem un viesiem uz vienas skatuves dāvās Latvijas lielākos mūzikas festivālus – Rīgas Ritmi, Saulkrasti Jazz, Summertime – aicina Inese Galante - un iknedēļas koncertus ar labākajiem džeza, blūza, rock'n'roll un klasiskās mūzikas izpildītājiem.
Foto: Origo Summer Stage atklāj ar Imantdienu ieskandināšanas koncertu

Galerijas:

Origo Summer Stage uzsāka otro darbības gadu, 70 gadu jubilejā sveicot vienu no latviešu tautā mīlētākajiem komponistiem - Imantu Kalniņu. Imantdienu ieskandināšanas koncertā ar populārākajām Imanta Kalniņa dziesmām uzstājās grupas „Autobuss debesīs" un „Turaidas Roze", aktrise Dita Lūriņa un jaunā dziedātāja Paula Dukure ar rokoperas „Ej, jūs tur" jauno iestudējumu, kā arī Latvijas Radio un Televīzijas Jauno izpildītāju konkursa „Jaunās Zvaigznes" laureāti.

"Brīvdabas foto galerijā Origo šobrīd redzama izstāde, kas ir foto reportāža no 2010. gada X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises vietām, dodot iespēju pašiem jauniešiem runāt par jauniešiem," skaidro dizainers Valdis Majevskis.

Arī Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte pasākuma organizatoriem un dalībniekiem atsūtīja apsveikuma vārdus: „Man ir patiess prieks, ka vienā no steidzīgākajām un aktīvākajām galvaspilsētas vietām ir radīta vieta augstvērtīgai un kvalitatīvai kultūrai. Šī skatuve atrodas UNESCO Pasaules mantojuma vietā, par kādu atzīts Rīgas vēsturiskais centrs, tāpēc īpaši uzsverams, ka piedāvātie kultūras pasākumi palielinās tā vērtību un apliecina ne tikai valsts, bet arī uzņēmēju un sabiedrības rūpes par kvalitatīvas kultūrtelpas nepieciešamību ikdienā mums apkārt. Aicinu darba steigā apstāties un ļauties kultūras valdzinājumam šovasar arī Rīgas Centrālās stacijas pakājē!"

„Pateicamies kultūras ministrei par augsto novērtējumu - pilsētas kultūras aktivitāšu centra Origo Summer Stage izveidi iedvesmoja mērķis atbalstīt Latvijas kultūras dzīvi vienā no Rīgas nozīmīgākajām publiskajām telpām - pilsētas vārtiem stacijas laukumā pie t/c „Origo". Pieredze publiskās telpas apsaimniekošanā, attīstībā un LR Kultūras ministrijas novērtējums sniedz mums gandarījumu un iedvesmu nākamajiem projektiem. Piemēram, šobrīd mēs redzam iniciatīvu un vīziju Vaļņu ielas attīstībā," skaidro „Linstow Center Management" tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Foto autors Deivids Midegs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV