Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Origo Summer Stage Rīgas svētkus svinēs ar saulei veltītu zibakciju un koncertprogrammu "Daudzbalsu Rīga"

Easyget.lv, 13.08.2013. 10:58

Nedēļas nogalē vasaras kultūras aktivitāšu centrs "Origo Summer Stage" piedāvā plašu programmu - piektdien ikviens aicināts uz zibakciju pie t/c Origo, lai kopā ar pārējiem zibakcijas dalībniekiem vienlaicīgi pamātu saulei. Savukārt sestdien Rīgas svētku ietvaros paredzēta koncertprogramma "Daudzbalsu Rīga", kurā piedalīsies dažādu tautu mūziķi, informē tirdzniecības centra "Origo" pārstāve Danuta Trušele.

16.augustā, kad Rīga svin savus svētkus, ikviens pulksten 13:00 aicināts uz zibakciju pie t/c Origo dizaina objekta "Saules pulkstenis - Origo Universi", lai visi kopā ar paceltu roku vienlaicīgi pamātu saulei. Deviņus metrus platais interaktīvais un izglītojošais dizaina objekts "Saules pulkstenis - Origo Universi" ikvienu rosina noteikt laiku un iepazīt Latvijas viduslaiku pilis un nozīmīgākos objektus Eiropas pilsētās. Tas iespējams, izmantojot koordinātes, kas atzīmētas uz vietzīmēm - 11 Latvijas viduslaiku pilīm un 10 nozīmīgākiem kultūras objektiem Eiropas pilsētās. Dizaina objekts ir "Linstow Center Management" dāvana pilsētai un tās iedzīvotājiem, Rīga - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014 sagaidot.

17.augustā no pulksten 12.00 līdz 17.00 "Rīgas svētku" ietvaros skatītājus priecēs koncertprogramma "Daudzbalsu Rīga", Stacijas laukumā pulcējot mazākumtautību vokālos un instrumentālos tautas mūzikas ansambļus, orķestrus un solistus.

Kultūras aktivitāšu centrs "Origo Summer Stage" kā pilsētas spogulis Stacijas laukumā visas vasaras garumā piedāvā sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu, uz vienas skatuves atspoguļojot Latvijas lielākos mūzikas festivālus - Imantdienas, Rīgas Ritmi, Saulkrasti Jazz un Jaunais Vilnis. Iejūtoties vasarīgajā nedēļas nogales ritmā, piektdienu vakaros ikviens aicināts ērti iekārtoties kādā no vasaras kafejnīcām un ļauties dažādu jazz & blues, kā arī rock`n`roll izpildītāju priekšnesumiem. Savukārt 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā visas vasaras garumā tiek izstādītas lielformāta foto izstādes, atspoguļojot Latvijas nozīmīgākajos svētkos un ikdienā tvertos mirkļus. Visi pasākumi baudāmi bez ieejas maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV