Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Festivālu "Liepājas vasara" turpina Sonoras Vaices koncerts

Iveta Vēvere, 06.06.2011. 09:57

11. jūnijā plkst.19:00 Liepājas Latviešu biedrības namā ar burvīgu opermūzikas programmu uzstāsies klausītāju tik ļoti iemīļotā operdziedātāja Sonora Vaice. Pie Liepājas Simfoniskā orķestra diriģenta pults – Normunds Vaicis.
Festivālu "Liepājas vasara" turpina Sonoras Vaices koncerts

Pēc lielās apmeklētības un publikas sirsnīgās atsaucības, ko izpelnījās Sonoras Vaices koncerts Liepājas Latviešu biedrības namā pagājušā gada decembrī, operdziedātāja ar lielu prieku atgriežas Liepājā, šoreiz, lai piedalītos festivālā "Liepājas vasara".

Kā liecina koncerta nosaukums "Sonora Vaice – Kleopatra, Eiridīke, Lukrēcija Bordža...", dziedātāja iejutīsies daudzos slavenos operu tēlos. Skanēs fragmenti no tādām operām kā G.F.Hendeļa "Jūlijs Cēzars" un K.V.Gluka "Orfejs un Eiridīke", G.Doniceti "Lukrēcija Bordža" un "Anna Boleina", arī V.Bellīni "Puritāņi", Verdi "Likteņa vara" un V.A.Mocarta "Bēgšana no serāla", kā arī citām.

Latvijas Nacionālās operas (LNO) soliste – soprāns Sonora Vaice savulaik absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) profesores Ludmilas Braunas vokālo klasi. Studējusi Itālijā un Lielbritānijā, guvusi panākumus vietēja, kā arī starptautiska mēroga konkursos. Soliste ir divkārtēja Lielās Mūzikas Balvas laureāte. Dziedājusi Austrijā, Vācijā, Itālijā, Zviedrijā, Polijā, Francijā, Austrālijā, Grieķijā un Ķīnā. Viņas kontā ir lomas tādās operās kā "Cosi fan Tutte", "Burvju flauta", "Traviatta", "Seviljas bārddzinis", "Orfejs un Eiridīke", "Bohēma", "Alčīna" un daudzās citas.

Savukārt diriģents Normunds Vaicis absolvējis JVLMA Kordiriģēšanas nodaļu un operas un simfoniskā orķestra diriģēšanas nodaļu. Mācījies pie Vasilija Sinaiska un Riharda Glāzupa, profesionāli pilnveidojies Iļjas Musina un Jurija Simonova vadībā. Kopš studiju gadiem pastāvīgi sadarbojies ar Latvijas orķestriem - ar Latvijas Filharmonijas kamerorķestri, Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri u.c. LNO debitējis, vēl būdams JVLMA students. Arī pašlaik regulāri diriģē LNO izrādes. Ar koncertiem Normunds Vaicis ir viesojies Vācijā, Francijā, Spānijā, Itālijā, Ungārijā, Anglijā, Holandē, Beļģijā, Taivānā un citviet.

Biļetes uz festivāla "Liepājas vasara" koncertiem meklējiet visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās. Iesakām biļetes iegādāties savlaicīgi – to cena, tuvojoties koncertiem, var pieaugt.

Plašāka informācija atrodama festivāla oficiālajā interneta mājas lapā www.liepajasvasara.lv, kā arī www.lso.lv.

Foto: Sonora Vaice, (c) Jānis Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV