Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

"GusGus" audiovizuālo šovu iesildīs Toms Grēviņš

EasyGet.lv, 06.03.2012. 16:34

Islandes elektroniskās mūzikas apvienības "GusGus" audiovizuālo šovu, kas Latvijas publikai tiks rādīts jau nākamsestdien, 17.martā, iesildīs pašmāju DJ, mūzikas žurnālists un melomāns Toms Grēviņš, informē koncertaģentūras L Tips Agency pārstāvis Gints Putniņš.
"GusGus" audiovizuālo šovu iesildīs Toms Grēviņš

"GusGus" iesildīs "Radio 101", kā arī Rīgas labāko klubu un ballīšu DJ Toms Grēviņš. Par gaidāmo uzstāšanos Toms stāsta: "Islandes mūzika Latvijā ar katru gadu iegūst aizvien lielāku kulta statusu, un šīs zemes mūziķi vienmēr tiek gaidīti ar skaļām ovācijām neatkarīgi no žanra, ko viņi pārstāv. Spēlēt DJ setu pirms mūziķiem, kuri izdod ierakstus jau gandrīz 20 gadu garumā, ir liels gods! Centīšos publiku iesildīt kārtīgi, tā lai godam sagatavotu gaidāmajai "īstajai ballītei", kādu noteikti "Gus Gus" Ventspilī sarīkos."

Latvijas uzstāšanās laikā tiek gaidīts arī īpašs audiovizuāls šovs, ar kuru "GusGus" patīk priecēt savus fanus jau no grupas pašiem pirmsākumiem. Stephan Stephenesen jeb President Bongo ir fotogrāfs, kurš paralēli darbam pie "GusGus" vizuālā noformējuma, ir arī dīdžejs, kas atbildīgs par daudziem Reikjavīkā notikušiem projektiem: "The elf 19 records store" (1996-1998), "The Heartbeat night" (1998-1999) sadarbībā ar Bjorku un Mr.Destiny, un neskaitāmām fotoizstādēm (sākot no 1994.gada). President Bongo piedalās arī Reikjavīkas mūzikas festivāla "Iceland Airwaves" programmas veidošanā.

"GusGus" audiovizuāļi Sigurður Kjartansson un Árni Þorgeirsson, kuri sākotnēji dibinājuši producentu grupu "Celebrator", vēlāk pazīstamu kā "Arni and Kinski", arīdzan veidojuši virkni spēcīgu dažādu produktu reklāmu un videoklipu, kas ieguvušas vairākas autoratīvas balvas.

Drīzumā gaidāmo uzstāšanos Ventspilī īpašu padarīs fakts, ka grupai no jauna pievienojusies harizmātiskā "GusGus" pamatsastāva vokāliste Earth, kas neilgi pirms iepriekšējā albuma "24/7" iznākšanas šo apvienību pameta, lai uzsāktu solokarjeru.

Jāpiebilst, ka šī paša albuma "24/7" (2009.g.) ierakstā kā viesmākslinieks piedalījies somu mūziķis Jimi Tenor, kuru pāris reizes esam redzējuši viesojamies Rīgā un tālajā 1999.gadā arī Ventspilī.

Iepriekš grupa sadarbojusies arī ar tādiem sabiedrībā pazīstamiem mūziķiem kā britu mākslinieku Ian Brown, Hafdis Huld, Blake, Danielu August un pat slaveno "Jungle Drum" izpildītāju Emiliana Torrini.

Pirms gada "GusGus" izdevuši jaunu albumu - "Arabian Horse", kura vēsmas mēs varēsim sagaidīt arī nākamsestdien, 17.martā Ventspilī teāra namā "Jūras vārti".

Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu Servisa" kasēs, to cena Ls 8-10.

Koncertu informatīvi atbalsta Radio 101, Draugiem.lv un Inbox.lv

Vairāk informācijas: www.gusgus.com un www.jurasvarti.lv

Foto: Islandes elektroniskās mūzikas apvienība "GusGus". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV