Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Koris Kamēr... muzicēs kopā ar LSO un solistiem Aleksandru Antoņenko un Jāni Apeini

EasyGet.lv, 18.04.2012. 10:14

26. un 27. maijā Liepājā un Rīgā notiks koncerti, kuros jauniešu koris Kamēr... līdzās a cappella programmai, otrajā daļā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri (LSO) atskaņos Džakomo Pučini Messa di Gloria, kur tenora solo partiju izpildīs pasaules opernamu zvaigzne Aleksandrs Antoņenko, bet baritona solo – harizmātiskais Latvijas Nacionālās operas solists Jānis Apeinis, informē kora Kamēr... direktore Kristīne Zvirbule.
Koris Kamēr... muzicēs kopā ar LSO un solistiem Aleksandru Antoņenko un Jāni Apeini

Koncerta pirmajā daļā uzstāsies jauniešu koris Kamēr... a cappella. Kormūzikas gardēžiem būs iespēja baudīt klasisku repertuāru, kurā līdzās jau pazīstamiem opusiem kā Arnolda Šēnberga Friede auf Erden, Jura Karlsona Neslēgtais gredzens, Pētera Butāna Sākumā bija vārds un Aleksandra Grečaņinova Вечери твоея тайныя, Latvijā pirmo reizi izskanēs zviedru komponistes Karīnas Rēnkvistas Haya! Savukārt par pirmatskaņojumiem parūpējušies jaunie komponisti Jānis Ķirsis un Jēkabs Jančevskis.

Koncertos pie pults stāsies jaunais diriģents Jānis Liepiņš (1988), kurš kopš 2006. gada ir kora Kamēr... otrais diriģents. Šobrīd studē Latvijas Mūzikas akadēmijā kordiriģēšanas katedrā pie profesora Jāņa Lindenberga, bet pērn mācījās Berlīnes Mākslu augstskolā, kur apguva orķestra diriģēšanu pie profesora Luca Kēlera.

Biļetes uz koncertiem pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv, kā arī abos koncertos - stundu pirms sākuma.

Koncerts Liepājā notiks 26. maijā Sv. Jāzepa katedrālē plkst. 19:00, bet Rīgā – 27. maijā Sv Jāņa baznīcā plkst. 19:00.

Koncertus rīko Rīgas kultūras iestāžu apvienība, sadarbojoties ar Liepājas Simfonisko orķestri.

Foto: Jauniešu koris Kamēr.... Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV