Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Ikšķilē notiks baroka mūzikas koncerts

EasyGet.lv, 02.08.2012. 12:22

Vasaras nogalē vietā, kur pirms vairāk nekā 800 gadiem norisinājušies dažādi gan Latvijas vēsturiskajai teritorijai, gan arī Eiropai nozīmīgi notikumi, norisināsies baroka mūzikas koncerts.
Ikšķilē notiks baroka mūzikas koncerts

Koncertā 3. augustā Ikšķiles Sv. Meinarda salā būs iespēja dzirdēt Latvijas labāko kontrtenoru Sergeju Jēgeru, jauno soprānu Maiju Tutovu, baroka kori Collegium Choro Musici Riga, baroka orķestri Collegium Musicum Riga diriģenta Māra Kupča vadībā, kuri šobrīd aktīvi strādā pie Rīgas mūzikas ieraksta, kurš dienas gaismu ieraudzīs 18. augustā.

Mākslinieki izpildīs 18.gadsimta opermūzikas šedevrus, un, kā atzīst Māris Kupčs: "Farinelli bija ne tikai spilgts un apdāvināts mūziķis, bet arī visas 18.gadsimta kultūrus simbols, un tieši tāpēc viņa personība izvēlēta par šī koncerta tēmu. Mūsu Farinelli būs Sergejs Jēgers, bet daiļās mūzas ampluā iejutīsies Maija Tutova."

Koncerts notiks Ikšķiles novada svētku ievaros, tā sākums plkst 21.00.

Biļetes var iegādāties Ikšķiles tautas namā (P.,O.,T. 10.- 15;C.10 - 20), veikalā "Ruberts", Daugavas pr.67 (8-20), "Biļešu paradīze" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Vairāk par mūziķiem – www.earlymusic.lv

Foto: 3. augusta koncerta dalībnieki. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV