Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Anete Kozlovska koncertē Rīgas Domā

Aiga Leitholde, 31.10.2012. 19:31

Otrdienas, 30.oktobra, vakarā Rīgas Domā uzstājās dziesminiece Anete Kozlovska, nospēlējot sava debijas albuma ''Tik daudz'' programmu.
Anete Kozlovska koncertē Rīgas Domā

Galerijas:

Grandiozo Rīgas Domu eleganti ģērbti klausītāji piepildīja pēdējās desmit minūtēs. Visapkārt satumsa, koncentrējot gaismu uz skatuvi – Aneti, viņas grupu un stīgu ansambli. Stīgu ansambļa pavadījums, pieklusinātā ritma sekcija piešķīra mūzikai svinīgumu, kamēr krāsainu gaismu spēles Doma velvēs sakrālo vietu padarīja dzīvespriecīgāku. Mūziķe dziesmas pieteica, skaidrojot to vēstījumu vai vienkārši veltot dziesmu kādam sev tuvam cilvēkam.

Anete Kozlovska izpilda popmūziku pieaugušiem cilvēkiem. Šī mūzika ir izaugusi no vēlmes sevi skaļi izrādīt, provocēt vai apdziedāt stereotipus. Anetes mūzika ir mierpilna un meditatīva, taču tekstuāli joprojām tic visa dzīvā esamības būtībai – mīlestībai, lai cik naivi tas dažkārt mūsu ciniskajā laikmetā arī neizklausītos.

Anetes mūzikas vīteri šajā vakarā ieguva klusas atbalsis, koncerta apmeklētājiem maigi pie sevis dungojot līdzi dziesmām. Tā dziesmas ''Muļķe Sirds'', kurā emociju pilnās sirds vaidi atkārtojas un atkārtojas, līdz atrisinās noslēgumā – uzaicinājumā: sāc reiz mīlēt!, blakus atskanēja klausītājas nopūta – cik vienkārši! Aiz visiem zināmiem nosaukumiem, piemēram, ''Ezītis Miglā'' slēpjas citi stāsti - par satikšanos ar vientulību, kas ved pie divvientulības. Dziesma ir kā saitiņa no pirmā pie otrā. Kopā ar kori ''Balsis'' Anete izpildīja ''Tik daudz smieklu''. Pašā koncerta noslēgumā izskanēja ''Šūpuļdziesma''. Anete prot ieaijāt siltas pieaugušo domas, mazus nogurušus cilvēkus.

Foto: Anete Kozlovska koncertē Rīgas Domā. Foto (c) Ingus Evertovskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV