Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt LMT Summer Sound. + Jura Kaukuļa ceļavārdi

Jānis Sildniks, 09.07.2013. 13:35 | komentāri (2)

Jau šajā nogalē ieejas vārtus vērs viens no šīs vasaras gaidītākajiem festivāliem – LMT Summer Sound 2013, kas Liepājas pludmalē divu dienu laikā pulcēs zināmākās pašmāju grupas un ārzemju viesus.
Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt LMT Summer Sound. + Jura Kaukuļa ceļavārdi

Ieteikumu kopums „Easyget.lv iesaka” šonedēļ un turpmāk līdz pat vasaras izskaņai piedāvās iepazīt katra mūzikas festivāla kvalitātes, redakcijas izmeklētas festivāla unikālās īpašības, ko papildinās mūzikas ekspertu un festivālu dalībnieku komentāri un ceļavārdi.

1. Zināmākie Latvijas mūziķi

Šogad „LMT Summer Sound” ir ievērojies ļoti konsekventu pieeju, apkopojot teju visas zināmākās pašmāju apvienības. Prāta vētra, Skyforger, Linda Leen, The Sound Poets, Dons, Dzelzs vilks, Igo un vairāk nekā 30 citas, kas divu dienu laikā kāps uz četrām skatuvēm.

Diez vai Tu spēj atcerēties pēdējo slikti apmeklēto Prāta vētras koncertu, tāpēc tas ir kā viens no garantiem – pūlis pie skatuves netrūks (turklāt tieši Liepāju Prāta vētra izlaida pagājušā gada turnejā). Kvalitatīvais pārējo mūziķu klāsts sola divu dienu tikšanos ar zināmiem un jauniem mūziķiem. Par otrajiem īpaši gādāts festivāla rīkotā konkursa F**K The Silence ietvaros, kur iespēju kāpt uz LMT Summer Sound skatuves ieguva piecas grupas.

2. Mika & Aloe Blacc

Sevi kā kolorītu un spilgtu mākslinieku, kurš ballīti spēj radīt vien ar savu harizmu un profesionālu muzikālo sniegumu, Mika pāris gadus atpakaļ Latvijas publikai pierādīja koncertā Arēnā Rīga. Pozitīvas atmosfēras un deju cienītājiem Mika noteikti varētu kļūt par šīs vasaras spilgtāko festivālu hedlaineri – populāri hiti, dejojama mūzika un pozitīva atmosfēra. Viss, ko var vēlēties, atrodoties siltā sestdienas vakarā pie jūras.

Pēc sevis pieteikšanas industrijai ar hitu „I need a dollar”, Aloe Blacc ir viesojies pasaules lielākajos festivālos, saņemot labas atsauksmes no soul/funk cienītājiem. Lielā mērā klausītāju atsaucība ir arī pavadošā sastāva nopelns.

3. Skatuve smiltīs

„Ir labi, ka Liepājā ir festivāls, jo tam tur vienkārši ir jābūt – tas ir fakts,” atzīst Juris Kaukulis, kurš viesojies visos līdzšinējos Summer Sound festivālos. Tāpat rokgrupas Dzelzs vilks līderis norāda uz pasākuma specifiku: „Savienojums ar pludmali un skatuvi jau vien ir īpašs – ne visur var spēlēt burtiski kāpās. Turklāt tas savā ziņā ir ekstrēmi, jo nekad nav iespējams izdabāt jūras garastāvoklim. Piemēram, pagājušajā gadā vēl īsi pirms uzstāšanās nezinājām par tās likteni, jo sacēlās vējš un zibeņi. Tiesa, vētra pagāja garām, taču galu galā piedeva savu vērtību.” Šobrīd gan vasaras tendences un aptuvenās prognozes liecina, ka par vētru, aukstumu vai lietu uztraukties nav nepieciešams (taču labāk būt gataviem dažādiem scenārijiem).

Tāpat savu artavu festivāla norisei sola sniegt Juris Kaukulis: „Šī Dzelzs vilkam nebūs parasta uzstāšanās, jo mums būs orķestris un dziesmas ar tautas tekstiem. Būs gan paplašināts sastāvs, gan programma, skanot gan pārbaudītām vērtībām, gan dziesmām no jaunā albuma. Mūzika un enerģija pietiks, lai varētu dejot un dziedāt līdzi, izbaudot atmosfēru.”

4. Vienkāršība un koncepts

Festivālu skaits Latvijā ir sarucis, tāpēc ir svarīgi, lai apmeklētājiem būtu sniegta tematiska izvēle. LMT Summer Sound ir uzņēmis apgriezienus pareizajā virzienā un varētu kļūt par šīs vasaras karstāko notikumu, pateicoties vienkāršajai pieejai – ir izvēlētas visiem labi zināmas grupas, kas kā pārbaudīta vērtība viena pēc otras aizpildīs skatuves laikus, nemitīgi skanot apmeklētājiem pazīstamai mūzikai, kas ļoti atvieglo dzīvi tiem festivāla apmeklētājiem, kuri dodas pabūt draugu kompānijā, izdejoties un nepretendē uz gremdēšanos augstās mākslas eiforijā. Nav risku ar populāriem un specifiskiem māksliniekiem, nav eksperimentu ar festivāla norises garumu - grūti iedomāties, kas varētu noiet greizi.

Neko nesarežģījot, uz festivālu aicina gatavoties arī Juris Kaukulis: „Kā apmeklētājs festivālā neesmu bijis, taču ieteiktu neaizmirst par prezervatīviem un telti. Festivālos vienmēr notiek brīnumi un tiem sagatavoties nav iespējams. Viņi vienkārši ir jāķer un jābauda.”

5. Pieejamība un ērta nokļūšana

Kaut arī Liepāja šķiet tālu, ir darīts viss iespējamais, lai LMT Summer Sound būtu ērti un izdevīgi apmeklējams. Pērkot grupas biļeti, festivāla apmeklējums ar telšu pilsētiņu izmaksā vien 16,66 (bez telts vietas - 15), taču arī vientuļniekiem nav pārāk depresīvs skats – pilna biļete iegādājama par 20 Ls. Ieejas maksa nebūtu zemāka, ja tas būtu tikai Prāta vētras vai Mika koncerts. Piemaksājot vēl tikpat, festivālu ir iespējams vērot no VIP teritorijas.

Savukārt rīdzinieki par Ls 10 var nodrošināt transportu gan turp, gan atpakaļ, rezervējot vietu festivāla vilcienā. Tiesa, tas neatiecas uz tiem, kuri Liepājā vēlas nokļūt jau ceturtdien, lai klubā „Fontaine Palace” festivālu ieskandinātu jau laicīgi ar grupām „Komjaunatne” un „Willow Farm”.

Festivāla mājaslapa: www.summersound.lv

Foto: Juris Kaukulis. Foto (c) Ivo Blūms

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV