Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Biruta Ozoliņa un DJ Monsta koncertēs Rīgas Domā

Easyget.lv, 23.09.2013. 08:51 | komentāri (2)

Rīgas Domu oktobrī piepildīs Birutas Ozoliņas vokāls un DJ Monstas eksperimentālās ritma spēles
Biruta Ozoliņa un DJ Monsta koncertēs Rīgas Domā

12. oktobrī plkst. 19:00 Doma baznīcas akustiskajā telpā ienāks netradicionāla apvienība – Biruta Ozoliņa un DJ Monsta, atklājot sabiedriskās kustības Mans Doms rīkoto koncertu sēriju rudens sezonu, informē "MansDoms" projekta vadītājs Gatis Vectirāns. Koncertā gaidāma atmosfēriski piepildīta skaņa, kas, glabājot tradicionālās mūzikas izteiksmes izjūtu, mīsies ar valdzinošu, mūsdienīgas dvesmas skanējumu.

Etnomūziķe, tautas mūzikas izpildītāja Biruta Ozoliņa līdz šim klausītājus īpaši valdzinājusi ar krāšņām latgaliešu tautas melodijām, tādējādi apliecinot savas bērnībā iemantotās latgaliešu saknes – zināmas iemantotās dziedāšanas tradīcijas. Viņa ļaujas eksperimentiem, radot izpildījumu, kas sniedzas no vitalitātes līdz pat meditācijai. Šovasar Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā, izpildot Raimonda Tigula dziesmu „Dod Dieviņi”, viņa ar savu piesātināto balss skanējumu diriģenta Māra Sirmā vadībā tautas priekšā piedziedāja Mežaparka estrādi.

DJ Monsta (Uldis Cīrulis) ir viens no pašlaik aktīvākajiem un daudzpusīgākajiem šī profila meistariem. Viņš ļaujas ne vien plašu skrāpēšanai (scratch) un ritmu žonglēšanai (beat juggling), bet arī mūzikas producēšanai. Guvis daudzpusīgu pieredzi, sadarbojoties ar plaša spektra māksliniekiem – mūziķiem dažādos žanros (džezs, kormūzika, folklora; instrumentālais, vokālais, elektroakustiskais izpildījums).

Dīdžeja Monstas elektroniskos ritmus un Birutas Ozoliņas spēcīgo vokālu apvienojumā ar prasmīgu kokles spēli šajā koncertā Doma baznīcā paspilgtinās kontrabasists Toms Poišs un perkusiju meistars Mikus Čavarts.

Biļetes pieejamas Rīgas Doma kasē un www.ekase.lv. Biļešu cena ir Ls 7; studentiem un pensionāriem Ls 5. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas. Visi ienākumi tiks novirzīti Rīgas Doma jaunās vitrāžas izveidei.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV