Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Latviešu iesētās Saules ražas laiks

Easyget.lv, 02.01.2014. 14:46

Biruta Ozoliņa un DJ Monsta ar programmu "Sauli sēju" piedalīsies Lefkozijas festivālā Kiprā
Latviešu iesētās Saules ražas laiks

Jau pirmajā 2014.gada dienā ceļasomas kravāja dziedātāja Biruta Ozoliņa un DJ Monsta (elektronika), lai kopā ar perkusionistu Miku Čavartu un kontrabasistu Tomu Poišu dotos uz "Lefkosia Loop Festival" Kiprā.

Kā informē Ināra Jakubone, Latvijas Mūzikas informācijas centra direktore, mūziķu uzstāšanās notiks piektdien, 3.janvārī Nikozijas Where House 612. Festivāla viesi tiks iepazīstināti ar latviešu mūziķu jaunāko programmu "Sauli sēju" īpaši Lefkozijas festivālam pielāgotā veidolā - akcentējot "loop" tehnikas piedāvātās iespējas programmas elektroniskajā sadaļā.

Par "Sauli sēju" koncepciju, kuras centrā ir Birutas Ozoliņas dziedātās latgaliešu tautasdziesmas, mūziķi teic: "Tautas dziesma ir putns - skaists un brīvs, ko daudziem gribas ielikt krātiņā. Mēs centāmies nevis apgriezt tai spārnus, bet gan atrast ar to kopīgu, visiem mums saprotamu valodu".

Biruta Ozoliņa un DJ Monsta nebūs vienīgie, kas elektroniskās mūzikas tehnikas "krustos" ar tradicionālās mūzikas vērtībām - arī velsiete Marija Kristīna (Maria Christina and the 7 Pedals) liks lietā tradicionālās arfas spēles iemaņas, bet kipriete Vasiliki Anastasiu, gatavojot savu programmu, folkloras tradīcijas iepazinusi Francijā, Turcijā, Katarā, Ķīnā un pat Brazīlijā.

"Lefkosia Loop Festival" viesi šogad būs arī MC Xander (Lielbritānija), NT Wave (Horvātija), "on lacrimae" (Grieķija), plaši pārstāvēti būs arī paši kiprieši. Festivāls notiek trešo reizi, un Latvijas mūziķu dalība tajā iespējama, pateicoties EK programmas "Kultūra" finansētajam projektam "Minstrel", kurā kā līdzorganizators darbojas Latvijas Mūzikas informācijas centrs.

Foto: Biruta Ozoliņa albuma "Sauli sēju" koncertā. Foto (c) Anete Rūķe

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV