Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Biruta Ozoliņa un DJ Monsta "Sauli Sēju" (2013)

Jānis Jansons, 06.01.2014. 10:17

Biruta Ozoliņa un DJ Monsta albumā "Sauli Sēju" apliecina, ka latviešu tautas mūzikas gars nezaudē ne nieka, ja to mazliet elektrizē, papildina vai apdarina. Gaumīgi.
Biruta Ozoliņa un DJ Monsta "Sauli Sēju" (2013)

Birutas Ozoliņas un DJ Monsta sadarbība sākusies 2010. gadā, sintezējot latviešu tautas mūziku un elektroniku, kas rezultātu dara gana unikālu un dzirkstošu.

Dueta pirmā albuma "Sauli Sēju" spēcīgās puses - visupirms, tā ir Birutas Ozoliņas balss, specifiska un mājīga - kā silta istaba, krāsnī cepti mājas pīrāgi, kas vienlīdz labi skan gan latviešu, gan latgaliešu dziesmās. Ierakstu caurstrāvo arī specifiskā aura, kas ietamborēta latviešu tautas rakstos, dainās un dziesmās.

Tautas mūzikas spēcīgo pusi lieliski papildina DJ Monsta skreči, elektronikas piedevas un apdares. Tas ierakstu dara daudzpusīgāku, dažādāku un mazliet raitāku, plūstošāku. Ierakstā dzirdama arī kokle, čells, kontrabass, perkusijas un vijole.

Iespējams, šis albums ir labākais 2013. gada trīs vienā albums - noskaņu, tautas mūzikas un mūsdienu mūzikas albums.
Ar nosacījumu, ka tajā tomēr dominē mierīgās, meditatīvās, mazliet skumjas noskaņas, bet ar kapitālu attīrošu vai pat uzlādējošu lādiņu. Arī koncertos mūziķi aizķer un nohipnotizē.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV