Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Koris “Sõla” aicina uz koncertu “Mikrofona aptauja. Izlase”

Easyget.lv, 21.01.2014. 09:08

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris “Sõla” ielūdz uz koncertu “Mikrofona aptauja. Izlase” 14. februārī plkst. 20.00 Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā aulā. Tā būs muzikāli ēverģēlīgākā kora ikgadējā programma. Koncerta īpašie viesi – grupa “Pieneņu vīns”, kuriem koncerta dienā apritēs deviņi gadi.

Katru gadu ap Valentīndienu Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris “Sola” gatavo vieglās mūzikas koncertprogrammu. Šogad tas būs “Mikrofona aptauja. Izlase”, kurā skanēs mikrofona aptauju uzvarētājdziesmas aranžijās korim. Starp 13 dziesmām ir tādas kā “Mežrozīte”, “Mēs pārtiekam viens no otra”, “Par pēdējo lapu”, “Peldētājs”, “Mēmā dziesma” u.c..

Kora mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons: “Izlasi veidoja koristi. Decembrī iedevu korim sarakstu ar visām 22 “Mikrofona aptaujas” uzvarētājdziesmām. Koristi balsoja, kā rezultātā mums ir 13 dziesmas, kuras varēs dzirdēt mīlētāju dienas vakarā RTU Lielajā aulā. Dažām dziesmām jau bija aranžijas korim, bet pārsvarā tās radītas šim koncertam. Lai ieintriģētu klausītājus, teikšu, ka koncertā iecerēts iekļaut pilnīgi visas 22 uzvarētājdziesmas un ka plānojam dažus pārsteigumus.”

Lai koncerts būtu dinamiskāks un pilnskanīgāks, arī šoreiz tika uzrunāti viesmākslinieki. Funk/jazz/fusion žanrā spēlējošāgrupa “Pieneņu vīns” gan pavadīs kori, gan arī sniegs dažus solo priekšnesumus. Grupas sastāvā ietilpst Yuri Koshkin (ģitāra), Aleksejs Ševcovs (bass), Krišjānis Bremšs (sitaminstrumenti), Andris Kauliņš (taustiņi), Kristaps Lubovs (saksofons) un Evilena Protektore (vokāls).

“Mikrofona aptauja” bija dziesmu konkurss, kurā klausītāju un skatītāju balsojumā noteica gada populārāko latviešu dziesmu. Aptauja notika katru gadu no 1968. līdz 1994. gadam, izņemot laika posmu no 1972. līdz 1975. gadam un 1983. gadu.

9. februārī kori ar programmu, bet bez grupas “Pieneņu vīns” plkst. 15.00 varēs dzirdēt Kultūras namā “Lielvārde” un plkst. 18.00 Ikšķiles Tautas namā.

Biļetes uz koncertu Rīgā pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV