Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Izcilais spāņu ģitārists Rikardo Galjēna koncertēs Rīgā

Easyget.lv, 06.03.2014. 14:13

12. aprīlī plkst. 19.00 Lielajā ģildē vienīgo koncertu Baltijā sniegs spāņu klasiskās ģitāras meistars Rikardo Galjēns Pavasara festivāla Windstream ietvaros, informē PPO „Rīga” mārketinga speciāliste Ilze Miķelsone.

Rikardo Galjēns (Ricardo Gallén) ir neskaitāmu konkursu laureāts, turklāt 2011. gadā iznāca viņa sestais dubultalbums, kurā ierakstīta J. S. Baha mūzika, un par šo ierakstu mūziķis saņēmis spāņu ģitāras leģendas Andresa Segovijas medaļu. Galjēna repertuārā ir plašs spāņu mūzikas spektrs un gandrīz visas J. S. Baha kompozīcijas lautai. 12. aprīļa koncerta klausītājiem būs unikāla iespēja dzirdēt J. S. Baha skaņdarbus lautai – Prelūdiju, Fūgu un Allegro (BWV 998) – R. Galjēna interpretācijā. Vēl koncerta pirmajā daļā skanēs arī spāņu komponistu – F. Moreno Torrobas, H. Valverdes – solo skaņdarbi ģitārai.

Koncerta „Spāņu ģitāra un Bahs” otrajā daļā notiks solo ģitārista muzikāla saspēle ar Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” mūziķiem diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā. Kopā ar orķestri R. Galjēns atskaņos spāņu komponista Antonio Rudas Peko (Antonio Ruda Peco) skaņdarbu „Palindromía Flamenca”, bet kopā ar orķestra solistiem – Andi Klučnieku (flauta) un Virdžīniju Laubi-Vītiņu (perkusijas) – Pjacollas un Geršvina darbus.

Rikardo Galjēna koncerts notiek Pavasara festivāla Windstream ietvaros. Galjēns ir pirmais festivāla ārzemju viesis. 17. aprīlī Lielajā ģildē Windstream konkursa Žūrijas koncertā viesosies pasaulslaveni komponisti: Jans Van der Rosts no Beļģijas, Franko Cesarīni no Šveices un Tošio Mašima no Japānas. 

Biļetes uz šo un citiem festivāla koncertiem pieejamas visās „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV