Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Zināms TV3 šova "Koru kari 2" Valmieras kora sastāvs

Līga Tarbuna, 11.08.2009. 13:50

Jau septembrī sāksies TV3 šovs "Koru kari 2", kurā kopā ar vēl septiņiem koriem piedalīsies arī Valmieras koris. 16 skanīgāko balsu īpašnieki kopā ar dziedātāju Lieni Šomasi ik nedēļu tiksies TV3 studijā, lai tiešraidē cīnītos par labākā kora titulu.

Šova organizatori informē, ka Valmieras kora sastāvā dziedās Aiva Tauriņa-Šariņa, Sabīne Zaķe, Ieva Harjo, Dagmāra Krūmiņa, Kristīne Karole, Laura Tjuniņa, Eva Baumane, Tīna Burava, Juris Lūsiņš, Gints Ristamecs, Andris Auniņš, Madars Vanags, Vismants Treisners, Edgars Jevdokimovs, Edgars Krūmiņš un Jānis Grava.

Par motivāciju piedalīties TV3 šovā "Koru kari 2" Liene Šomase stāsta: "Kad šova veidotāji man piedāvāja piedalīties, pirmā atbilde bija noliedzoša. Vēlāk, pārdomājot savu lēmumu, piekritu, jo tā ir lieliska iespēja darīt labu Valmierai - pilsētai, kas domā un rada. Valmierā ir daudz skaistu vietu, daudz labu īstenotu ideju, ceru, ka būs arī daudz skaistu priekšnesumu Valmieras kora izpildījumā. Piekrītot piedalīties šovā, par kora vadītāju izvēlējos diriģentu Imantu Toču, kuram ir liela pieredze darbā ar jauniešiem, savukārt horeogrāfe būs Linda Mīļā. Protams, būtisks ir arī Valmieras Kultūras centra vadības un pašvaldības atbalsts," skaidro Liene Šomase, piebilstot, ka jau pirmajos mēģinājumos kora skanējums bijis pārsteidzoši labs. "Balsis skanēja tīri, dzidri un sulīgi, taču korim jādomā arī par šova elementiem - skatītājiem saistošiem priekšnesumiem. Kopā ar horeogrāfi Lindu Mīļo būs jāiegulda nopietns darbs pie priekšnesumu sagatavošanas," par kolektīvu saka Liene Šomase, un uzsver, ka korī ir vairāki atraktīvi dalībnieki: ne velti jau Valmieras kora dalībnieku atlase bija īpaša - to apmeklēja Ziemassvētku vecītis, kurš tagad ir pilntiesīgs kolektīva dalībnieks un, cerams, Valmierai nesīs veiksmi.

Kora vadītājs Imants Točs pastāstīja, ka jau šobrīd notiek intensīvs darbs un regulāri mēģinājumi, kuru laikā tiek apgūts plašs repertuārs gan latviešu, angļu, gan citās valodās. "Valmieras kora sastāvā ir daudz muzikāli varošu cilvēku - spilgtas muzikālas personības. Pēc pirmajiem mēģinājumiem ir sajūta, ka kolektīva dalībnieki jau gadiem ilgi viens otru pazīst un dzied kopā. Manuprāt, mums izdevies izveidot labestīgu, draudzīgu un atraktīvu kolektīvu, kurā vismaz pagaidām valda ideāls mikroklimats," par Valmieras kori saka Imants Točs.

Jāpiebilst, ka TV3 šovā "Koru kari 2" kopumā piedalīsies astoņi kori - Jelgavas, Rīgas, Madonas, Jēkabpils, Liepājas, Cēsu, Preiļu un Valmieras. Plašāka informācija elektroniski pieejama www.tv3.lv/korukari .

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV