Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Pārsteidzošs balsojums un cīņa turpinās

Marta Zandersone, 05.10.2009. 11:48

Vakardienas TV3 šova Koru Kari 2 balsojums pārsteidza daudzus, arī pašu Cēsu kora vadītāju Ingu Ulmani, kurš spēja vien izteikt: „Bet man likās, ka mēs labi nodziedājām.” Tas vēlreiz apliecina, ka skatītāju balsojums ir tik izšķirošs un nozīmīgs. Ja kopumā atskatās uz vakardienas šovu, kori bija viens par otru košāki un pārsteidzošāki – īsta svētku buķete ikviena mājās! Studijā dzirkstīja īsta līksmība un radošas noskaņas, koristi dziedāja dažādās pasaules valodās un kopumā tas sniedza krāšņu baudījumu nedēļas noslēgumā! Bet Koru Karu 2 cīņa turpinās un sekojiet tai jau šajā svētdienā, 11.oktobrī 20:00 TV3!
Pārsteidzošs balsojums un cīņa turpinās

Dziesmas pasaules valodās

Vakardienas Koru kari 2 tiešraidē vairs tikai septiņi kori cīnījās par palikšanu šovā un arī šajā reizē kāds no koriem pārtrauca gatavošanos svētdienas tiešraidēm. Protams, priekšā vēl reize, kad visi izbalsotie kori cīnīsies par iekļūšanu atpakaļ Koru Karos 2 – tas jau 1.novembrī. Bet, atskatoties uz vakardienas šovu, studijā skanēja dažādas pasaules valodas (itāļu, spāņu, balkānu, turku, indiešu un pat nevaloda), dzirkstīja enerģija un varēja just, ka kori jo īpaši gatavojas katrai šova tiešraidei. Kopā būšanas prieku lieliski papildināja košā un tik dažādā žūrija - Baiba Sipeniece-Gavare, Ints Teterovskis un Atis Auzāns.

Radoši, krāsaini, pārsteidzoši

Jautri, azartiski un pat mazliet huligāniski bija pirmie raidījuma dalībnieki - Cēsu baltais Mēness koris. Viņi pārsteidza ar balkānu tautu ugunīgo temperamentu un sirsnību daiļrunīgā serbu valoda. Diemžēl tas korim nenodrošināja palikšanu šovā, lai arī žūrija sniegumu vērtēja ļoti atzinīgi.

Kā otrie uz skatuves kāpa Preiļu rozā Ziedu koris – viņi studijā ienesa Turcijas sauli, ziedu smaržu, jūras šalkas un nācijai raksturīgās mīlas kaislības. Koris priekšnesumā izdziedāja austrumu sirsnīgās melodijas un daiļā dzimuma pārstāves dziesmu papildināja ar skaistu vēderdeju priekšnesumu.

Pēc tam skatuvi ieņēma Jēkabpils zilais Upes koris Aigara Grāvera vadībā, kuri izpildīja vienu no skaistākajām Zucchero melodijām. Tika atklāta Spānijas karstasinīgo mačo tēma, studijā uzbangoja kaisle un nevaldāmas emocijas.  

Nākamais uzstājās Jelgavas tirkīza Zemes koris Žorža Siksnas vadībā un viņi izdziedāja pasaulē pirmā Funikuliera celtniecību 19.gadsimtā. Jelgavnieku izvēlētā dziesma ir leģendāra, simboliska un, nenoliedzami, sirsnīga – nu, gluži kā pats koris.

Piektais kārtas numurs vakar bija iekritis Valmieras dzeltenajam Saules korim ar šarmanto Lieni Šomasi vadībā. Koris radošajos meklējumos bija devies uz vietu, kur silta spožuma un īpašas, šim reģionam raksturīgas kino mūzikas, netrūkst. Indiešu eksotika bija šī kora priekšnesuma vadmotīvs - viņi izpilda indiešu kino grāvēja Grausta miljonārs tituldziesmu oriģinālvalodā. Šī kora priekšnesums izpelnījās augstāko žūrijas novērtējumu – vienmēr skarbais Ints Teterovskis korim piešķīra 9 balles.

Pēc tam uz skatuves kāpa Madonas zaļais Meža koris, kurš bija sagatavojis ko īpaši maigu, lirisku un noskaņām bagātu. Priekšnesumā netiks akcentēta saturiskā daļa - lai arī dzirdētais atgādināja kādu valodu, būtiskākais šoreiz bija pats skanējums.

Vakardienas Koru karus 2 noslēdza Liepājas violetais Vēja koris un tā dalībnieki savstarpējo attiecību risināšanu bija mācījušies no netālajiem kaimiņiem ukraiņiem. Uz skatuves tika uzburta patiesas, nelielas, bet draudzīgas sādžiņas aina ar neskaidru ievadu, izteiksmīgu iztirzājumu un satriecošu nobeigumu.

Žūrija rīvējas, amzierējas un dzied

Vakar žūrijas godā tika redzēts daudzu titulu īpašnieks (mūziķis, dziedātājs, tētis, daudzu Latvijas daiļā dzimuma pārstāvju mīlulis, pirmā TV3 šova Koru Kari uzvarētājs) Atis Auzāns, spoža, gudra, skaista, neparedzama un nepārspējama Star FM rīta programmas Zoopasta un TV3 raidījumu vadītāja - Baiba Sipeniece – Gavare un izcils analītiķis, kritiķis, pozitīvs un draudzīgs diriģents, Dziesmu svētku virsdiriģents, kā arī šova Koru Kari 2 vienīgais pastāvīgais un neaizmirstamais vērtētājs - Ints Teterovskis.

Kad visi septiņi kori tika novērtēti un sniegti gan padomi, gan uzmundrinājuma vārdi, žūrijas pārstāvis Atis Auzāns kāpa uz skatuves, lai visus klātesošos un TV3 skatītājus iepriecinātu ar  Imanta Kalniņa/ Viktora Kalniņa dziesmu Dziesma, ar ko Tu sācies.


Sekojiet Koru Kari 2 cīņas turpinājumam jau šajā svētdienā 20:00 TV3!

Prieks kopā būt!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV