Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Jānis Vorobjovs uzvar Karēlijas kalnos

Liene Meklere, 23.02.2009. 10:57

SEB līzinga rallija pilots Jānis Vorobjovs ar stūrmani Igoru Skuridinu aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnījuši uzvaru viltīgajos Karēlijas ceļos rallijā Svetagorsk 2009.
Jānis Vorobjovs uzvar Karēlijas kalnos

Trasē ekipāža Jānis Vorobjovs / Igors Skuridins devās ar 6. kārtas numuru, un pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem ieņēma 6.vietu, 44 sekundes atpaliekot no tā brīža sacensību līderiem, jo otrajā ātrumposmā automašīnai tika pārsista riepa. Taču, nākamajos ātrumposmos neatlaidīgi deldējot laika starpību, ralliju Svetagorsk 2009 Jānis un Igors noslēdza kā uzvarētāji, par vienu minūti un 26 sekundēm apsteidzot tuvākos sekotājus - ekipāžu Boriss Zimins/Jevgēņijs Živoglazovs. Jānim izdevās pārspēt daudzkārtējo Karēlijas rallija uzvarētāju Sergeju Aļasovu, kā arī Borisu Fedotovu - vienus no ātrākajiem Krievijas rallija braucējiem.

“Līdzīgi kā pagājušā gadā, arī šogad Karēlijas trases pārsteidza ar savu dinamiku – visdažādākajiem līkumiem un tramplīniem,” stāsta Jānis Vorobjovs, “mums ar Igoru izveidojās ļoti laba sadarbība, un, neraugoties uz neveiksmi otrajā ātrumposmā, ralliju noslēdzām kā uzvarētāji. Šī bija lieliska iesildīšanās nākamajām Latvijas Rallija Čempionātā posmam, jo ceļi Karēlijā nav vieglāki par Somijas trasēm.”

SEB līzinga rallija pilotam Karēlijas kalnos izdevies izcīnīt uzvaru jau otro gadu pēc kārtas – arī Svetagorsk 2008 Jānis Vorobjovs finišēja pirmais. Rallijs Svetagorsk 2009 bija Krievijas kausa izcīņas 4.posms, un tajā finišu sasniedza 66 rallija ekipāžas no Krievijas un Ukrainas.

Latvijā nākamās sacensības Jānim Vorobjovam ar stūrmani Guntaru Zicānu paredzētas 28.februārī un 1.martā, rallijsprintā Ērgļi 2009.

SEB līzings ir SEB grupas uzņēmums, līzinga un faktoringa pakalpojumu sniedzējs Latvijā. SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 20 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV