Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

„Triobet.com”: Pasaules čempionātā hokejā Latvijai prognozē 9.-12. vieta, Karsums rezultatīvākais

Elīna Dreimane, 22.04.2009. 12:11

Kā liecina interneta totalizatora „Triobet.com” ekspertu prognozes, par izlases rezultatīvāko spēlētāju 2009.gada Pasaules čempionātā hokejā gūto vārtu un rezultatīvo piespēļu ziņā, visticamāk, varētu kļūt Mārtiņš Karsums ar 25% (koeficents 3.00) iespējamību. Tomēr arī pēc prognozēm nākamie šī titula iespējamie ieguvēji Jānis Sprukts un Aleksandrs Ņiživijs, tiek vērtēti pietiekami augstu. Viņu prognozes kļūt par rezultatīvākajiem ir attiecīgi 17% un 13 %.

Latvijas izlasei čempionāta kopvērtējumā tiek prognozēta 9.-12. vieta.
 
„Mārtiņš Karsums šogad vairākas reizes licis par sevi manīt arī būdams ASV, kur hokejists aizvadīja visai veiksmīgu sezonu. Šobrīd šķiet, ka Karsumam tiek piedēvētas pat nedaudz maģiskas spējas, it kā viņš būtu zāles Latvijas izlasei, kas liks mūsu komandai spēlēt labāk. Tā, protams, var arī nenotikt, tomēr kļūt par izlases rezultatīvāko spēlētāju viņa izredzes ir nopietnas, ko pierāda jau tas, ka viņam izdevies tikt pie vairākiem rezultativitātes punktiem nopietnās spēlēs aiz okeāna,” pauž Triobet.com pārstāvis Kaspars Melders.

Jānis Sprukts, kurš arī būs ieradies uz izlases spēlēm no ASV, arī, visticamāk, nesīs Latvijas izlasei tik nepieciešamos rezultativitātes punktus. Jau pagājušā gada čempionātā Sprukts pieteica sevi kā nozīmīgu komandas balstu. Savukārt Aleksandrs Ņiživijs, kuru nosacīti varam uzskatīt par trešo ticamāko izlases rezultatīvāko spēlētāju, sevi lieliski parādīja Rīgā aizvadītajās pārbaudes spēlēs. Un atšķirībā no abiem iepriekš minētajiem spēlētājiem, Ņiživija spēli izlases sastāvā mēs jau esam redzējuši tieši šogad un ar tieši tiem spēlētājiem, kas dodas uz Pasaules čempionātu Šveicē.

Šogad Latvijas izlasei var arī neizdoties izpildīt federācijas uzdevumu

Triobet.com izdarītās prognozes un arī ekspertu viedokļi liecina, ka izlasei ir vienlīdz labas iespējas ierindoties kā 9. tā 12. vietā. Pastāv 50% iespējamība, ka Latvija ieņems 9. – 12.vietu, kas nozīmē, ka Latvijas hokeja federācijas doto uzdevumu – iekļūt labāko desmitniekā, var arī neizdoties izpildīt.

K. Melders: „Pārbaudes spēlēs izlasei veicās dažādi un, lai gan tās ir spēles, kad tiek eksperimentēts un meklēti labākie risinājumi, patieso izlases sastāvu un maiņu virknējumus darbībā ieraudzīsim tikai pirmajā čempionāta spēlē. Piemēram, Austrijas valstsvienība, ar kuru mums visticamāk būs jāspēlē izšķirošās spēle par izkļūšanu no apakšgrupas, savā pēdējā pārbaudes spēlē uzvarēja Francijas izlasi, kurai Latvija pamanījās vienu spēli parbaudes turnīrā tomēr zaudēt. Līdz ar to jārēķinās, ka Austrija var būt sīvāks konkurents nekā gaidīts. Tomēr priecē tas, ka, ja ne vietas tūliņ aiz labāko astotnieka, tad ticamākas ir izlases izredzes iekļūt astotniekā (35%) nekā izkrist no divpadsmitniekā (15%).”

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV