Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

2009. gada 27. aprīlis – pavērsiens Latvijas hokeja vēsturē

Vita Ļebedeva, 29.04.2009. 08:25 | komentāri (1)

Pirmo reizi Latvijas valstsvienība izcīnīja uzvaru pār pasaules hokeja elites meistariem – Zviedrijas valstsvienību.

Vārtus Latvijas labā guva Krišjānis Rēdlihs un Lauris Dārziņš. Pēc spēles metienus realizēja Mārtiņš Karsums, Herberts Vasiļjevs un Aleksandrs Ņiživijs. Par spēles labāko atzina Jāni Spruktu.

Vēl pirms spēles sākuma „Post Finance Arena” hallē skanēja latviešu dziesmas, uz lielajiem ekrāniem rādīja video klipu par Latviju „Welcome to my country”. Tas priecēja Latvijas līdzjutējus un deva enerģiju mūsu komandas atbalstīšanai.

Cīņā ar Zviedriju katrs mūsu hokejists bija perfekts komandas spēlētājs, visi bija par vienu un viens par visiem! Pēc uzvaras komandā valdīja pacilāta atmosfēra.

Latvija saņēma apsveikumus no Krievijas, Francijas un Vācijas delegācijas pārstāvjiem, kuri uzsvēra: „Visu cieņu Jums! Tā bija labākā spēle, ko redzējām šajā hokeja sezonā!”.

Līdzjutēji ar dziesmām sagaidīja komandu arī viesnīcā. „Paldies visiem, kuri ticēja mūsu uzvarai!” – pēc spēles norādīja Latvijas hokejisti.

Otrdien, 28. aprīlī, komanda saņēma vēl daudzus apsveikumus. Lielu godu izrādīja čempionāta organizatori. Latvijas kopbildes tapšanas laikā hallē skanēja Latvijas himna, pēc kuras sekoja arī sirsnīgi aplausi mūsu hokejistiem.

Solis uz priekšu ir izdarīts. Tomēr priekšā vēl ir grūta cīņa. Pēc rīta treniņa komanda uzsvēra: „Svinībām vēl nav pamata. Emocijas ir norimušas, nopietni jāgatavojas spēlei ar Austriju.”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV