Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda” Talsu rallijā cer uz pjedestālu

Mārtiņš Dzenītis, 15.05.2009. 11:21

Šajā nedēļas nogalē Talsos startē Latvijas autorallija čempionāta ceturtais posms „BTA Rally Talsi”. Sacensībās piedalīsies arī „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža Māris Neikšāns/Raivis Jansons.

Pēc divām izcīnītajām trešajām vietām Latvijas čempionāta posmos „Sarma 2009” un „Joensuu Ralli”, Neikšāns/Jansons cer uz panākuma atkārtojumu arī Talsu ceļos. Māris Neikšāns atzīst: „Grūti pateikt, vai šobrīd spēju pabraukt vienā tempā ar Latvijas čempionāta līderiem Aivi Egli un Jāni Vorobjovu, taču Latvijas sportistu vērtējumā gribam cīnīties par vadošo trijnieku. Apzināmies, ka čempioni Gajs Vilkss un Juha Salo, kā arī, iespējams, Ots Tanāks šobrīd ir objektīvi ātrāki par mums.”

Pirms sacensībām Māris Neikšāns aizvadīja divu dienu garus testus, kuru uzdevums bija atrast optimālo dzinēja un starpasu diferenciāļa vadības regulējumu. Ar testiem esmu ļoti apmierināts, jo izdevās labi iebraukties pirms Talsu rallija, kā arī atklāt dažas ar dzinēja regulējumu saistītas nianses. „Lai gan iepriekš dzinēja jauda un griezes moments bija pat lielāki, jaunie regulējumi ļauj braukt savādāk un pārslēgties pie augstākiem apgriezieniem. Kopumā domāju, ka jaunie regulējumi ir labāki par iepriekš izmantotajiem.”

Otra komandas ekipāža jau trešo ralliju pēc kārtas būs „Auto Stils” duets Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis. Viņu uzdevums būs izcīnīt sev Latvijas čempionāta līdera nosaukumu. Patlaban Kalniņš/Dombrovskis atrodas otrajā vietā, čempionāta līderiem zaudējot vienu punktu.

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” vadošā ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals „BTA Rally Talsi” nepiedalās, jo jau svētdien, 17. maijā, izlido uz Sardīniju (Itālijā) kur pēc nedēļas risināsies pasaules autorallija čempionāta posms.

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ģenerālsponsors ir „Latvijas Mobilais Telefons SIA”. Vēl komandu atbalsta arī kompānijas „Latvijas Valsts Meži”, „LEC”, „Gros Auto”, „Neste Oil” un „Juneka”.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV