Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda” līderi „BTA Rally Talsi“ pirmajā dienā

Mārtiņš Dzenītis, 17.05.2009. 07:12

Kad sacensībās „BTA Rally Talsi” aizvadīta pirmā diena, abās Latvijas čempionāta klasēs – N4 un 2WD – līderi ir „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāžas. Māris Neikšāns/Raivis Jansons ir ātrākie N4 klasē, bet Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis pārspēj konkurentus 2WD.
“Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda” līderi „BTA Rally Talsi“ pirmajā dienā

Jau pēc pirmajiem „BTA Rally Talsi” ātrumposmiem Māris Neikšāns/Raivis Jansons ar savu Mitsubishi Lancer Evolution IX turējās N4 līderu grupā, taču lieliski veiktie asfalta ātrumposmi ļāva „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāžai izvirzīties vadībā.

„Protams, esam priecīgi, ka esam beiguši dienu kā līderi. Taču tas var nospēlēt arī pret mums, jo visu otro dienu mums vajadzēs darboties kā ceļu tīrītājiem, attīrot segumu no slidenās virskārtas. Tas, protams, pasliktinās rezultātu. Jau pirms starta apzinājāmies, ka šobrīd neesam tik ātri kā Latvijas, Somijas, Lielbritānijas un Igaunijas čempioni. Tādēļ pirmās dienas rezultāti ir pārsteigums. Rīt neriskēsim, lai nosargātu savu pozīciju. Brauksim, cik ātri varēsim, taču pārāk nebēdāsimies, ja čempioni būs ātrāki un zaudētās sekundes atkaros,” stāsta Māris Neikšāns. „Pirms Talsu rallija bijām devušies uz testiem Somijā, kur strādājām pie dzinēja vadības un aktīvo diferenciāļu regulējumiem. Izskatās, ka esam atraduši pareizos regulējumus!”

„Auto Stils” braucējiem Zigurdam Kalniņam/Ģirtam Dombrovskim, kuri jau trešo ralliju pēc kārtas pārstāv „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” krāsas, diena pagāja bez pārsteigumiem. Objektīvi Latvijas šā brīža ātrākā 2WD klases ekipāža savu spēku pierādīja arī Talsos, pēc pirmās dienas izveidojot vairāk nekā 20 sekunžu atstarpi no tuvākajiem konkurentiem.

Bet, kamēr Māris Neikšāns/Raivis Jansons cīnās Latvijas čempionātā, jau svētdien, 17. maijā, „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” vadošā ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals „BTA Rally Talsi” izlido uz Sardīniju (Itālijā), kur pēc nedēļas risināsies pasaules autorallija čempionāta posms. „Prieks par Māra rezultātiem. Žēl, ka nevarējām piedalīties Latvijas čempionāta posmā „BTA Rally Talsi”, jo sacīkstes šogad ir ļoti aizraujošas un ceļi interesanti. Par to pārliecinājos pats, treniņu nolūkā veicot iepazīšanos,” atzīst Andis Neikšāns.

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ģenerālsponsors ir „Latvijas Mobilais Telefons SIA”. Vēl komandu atbalsta arī kompānijas „Latvijas Valsts Meži”, „LEC”, „Gros Auto”, „Neste Oil” un „Juneka”.

Foto: Raimonds Volonts

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV