Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Neikšāns iekļūst “Pirelli Star Driver” finālsacensībās

LAF Preses dienests, 31.07.2009. 09:11

Vakar Somijā, Rūhimeki apkārtnē, noslēdzās „Pirelli Star Driver” Ziemeļeiropas zonas kvalifikācijas sacensības. Starp pieciem sportistiem, kuri iekļuva „Pirelli Star Driver” Eiropas finālā, ir arī „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” braucējs Māris Neikšāns, kurš Somijā startēja ar stūrmani Raivi Jansonu.
Neikšāns iekļūst “Pirelli Star Driver” finālsacensībās

Sacensības notiek pēc interesantas formulas. Pirmajā dienā tiek pārbaudīta sportistu fiziskā sagatavotība un prasmes, runājot ar medijiem. Savukārt otrajā dienā sportisti sacenšas trasē – slavenajā Rūhimeki ātrumposmā, kur pārsvarā ir grants segums, bet daļa trases ir asfaltēta un tā vijas pa vietējo kartodromu. Rūhimeki ātrumposms ir slavens ar trim viens otram sekojošiem tramplīniem, kuri ir ļoti viltīgi, jo atrodas līkumos.

Interesanti, ka ne fiziskās sagatavotības, ne mediju testa, ne arī ātrumposma rezultāti netiek publiskoti. Tie tiek nodoti žūrijai, kura lemj par tiem pieciem dalībniekiem, kuri turpinās cīņu finālā. Šogad uz piecām finālistu vietām kandidēja īrs Kīts Kronins, Kriss Hols no Lielbritānijas, soms Jonas Lindross, norvēģis Andreass Kjaers, zviedrs Viktors Hendriksons, igaunis Ots Tanāks, lietuvietis Vitauts Šveds un latvietis Māris Neikšāns.

Jau pirmajā dienā, kad bija jāiziet fiziskās pārbaudes, Māris pieteica sevi kā viens no spēcīgākajiem, izturot žūrijas izvēlēto maksimālo slodzi. Ar savu sniegumu mediju testā Māris nebija īpaši apmierināts un uzreiz atzina, ka šajā komponentē būs sniegums jāuzlabo, ja izdosies tikt Eiropas finālā.

Braukšanas testā Māris sevi parādīja no labākās puses. Kopā ar lietuvieti Vitautu Švedu viņi bija ātrākie, pierādot, cik svarīga šādās sacensībās ir pieredze. Žūrijas lēmums – Eiropas finālam, kas notiks oktobrī Austrijā, kvalificējas Māris Neikšāns, Vitauts Šveds, Ots Tanāks, Andreass Kjaers un Viktors Hendriksons.

„Liels paldies visiem, kas juta man līdzi! Centos izdarīt labāko, uz ko šobrīd esmu spējīgs. Taisnību sakot, ar tādu degsmi un tādu atdevi braucis sen nebiju! Maksimāli sakoncentrējos un, lai arī nebraucu pāri riska robežai, tiešām posmus veicu ļoti ātri. Lai gan laiki netiek publiskoti, pēc neoficiālās informācijas biju ātrākais pilots,” stāsta Māris Neikšāns, kuram tagad priekšā pamatīga gatavošanās Eiropas finālsacensībām.

„Pirelli Star Driver” atlases sacīkstes klātienē vēroja arī Latvijas Automobiļu federācijas ģenerālsekretārs Andris Berķis. Viņš atzina: „Māris tiešām izcīnīja šo vietu, esot labākais fiziskajos vingrinājumos un trasē, kā arī lieliski sevi pierādot mediju testos. Tas, ka finālā iekļuvuši trīs Baltijas valstu pārstāvji, apliecina rallija augsto līmeni mūsu reģionā. Māris ir saņēmis lielisku iespēju cīnīties par unikālu balvu – pilnībā apmaksātu startu piecos pasaules autorallija čempionāta posmos nākamsezon. Lai to izdarītu, finālā Austrijā viņam jābūt starp diviem labākajiem no 21 dalībnieka. Mēs ticam, ka Māris ir pelnījis šo balvu!”

FOTO: Jānis Barbars

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV