Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Māris Neikšāns/Raivis Jansons dodas uz Pirelli Star Driver sacensībām Austrijā

Mārtiņš Dzenītis, 15.09.2009. 17:47

Šonedēļ – piektdien un sestdien – Austrijā notiks Eiropas „Pirelli Star Driver” finālsacensības. No 17 dalībniekiem divi iegūs unikālu balvu – iespēju nākamgad veikt sešus pilnībā apmaksātus posmus pasaules autorallija čempionātā. Starp pretendentiem uz šo balvu ir arī pieredzējusī „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža Māris Neikšāns/Raivis Jansons.
Māris Neikšāns/Raivis Jansons dodas uz Pirelli Star Driver sacensībām Austrijā

26 gadus vecais Māris Neikšāns tiesības piedalīties Austrijas „Pirelli Star Driver” finālā izcīnīja, esot ātrākais Ziemeļeiropas zonas atlases mačos Somijā. Tagad viņam pretī stāsies 14 ātrākie Eiropas jaunie rallisti, kā arī pa vienai ekipāžai no Dienvidamerikas un Centrālamerikas.

Sportistiem „Pirelli Star Driver” finālā būs jāaizvada divas dienas. Piektdien tiks novērtētas pretendentu fiziskās dotības, kā arī komunikācijas spējas ar medijiem. Savukārt sestdien ekipāžām būs jāveic 80 kilometri ātrumposmos. Pirmā sekcija sāksies jau pl. 8:23 pēc vietējā laika, un sportistiem trīs reizes būs jāveic 14 kilometrus gars asfalta ātrumposms. Pēc tam mehāniķiem tiks dotas trīs stundas laika, lai automašīnas asfalta regulējumus izmainītu pret grunts seguma regulējumiem. Pl. 14:00 tiks dots starts otrajai sekcijai – sportistiem trīs reizes būs jāveic ātrumposms pa jauktu ceļa segumu, kur 75 % seguma būs grunts, bet atlikušie 25 % – asfalts.

„Apzinos, ka šī ir manas autosportista karjeras lielākā iespēja, kādas otrreiz var arī nebūt,” pirms starta atbildīgajos mačos stāsta Māris Neikšāns. „Tādēļ esam izdarījuši visu, lai nostartētu atzīstami un pacīnītos par vietu nākamā gada pasaules čempionātā. Teju 70 procenti no visa rallija būs jāaizvada pa asfaltu, kas nav Baltijas sportistiem ierasts segums. Tomēr esam labi sagatavojušies – sagādājuši asfalta amortizatorus un aizvadījuši testu sesiju pa šādu segumu. Tāpat pagājušās nedēļas nogalē bijām Ērgļu apkārtnē, kur trenējāmies uz grunts seguma. Centrāleiropas braucēji ir ļoti spēcīgi uz asfalta un būs grūti uzturēt vienādu tempu ar viņiem. Savukārt mūsu spēcīgā puse varētu būt grunts sekcija. Manas izredzes izcīnīt lielo balvu ir viens pret astoņarpus – tīrā matemātika, jo divi no 17 būs sacensību uzvarētāji. Visi finālsacensību dalībnieki ir spēcīgi, ko apliecina arī viņu panākumu saraksts.”

Tā kā plānojot finansējumu 2009. gada sezonai, budžetā netika iekļautas abas „Pirelli Star Driver” kārtas, gada noslēgumā „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandai” bija jāpieņem sāpīgs lēmums – ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals nestartēs pasaules čempionāta autorallijā pēdējā posmā Lielbritānijā.

„Mēs ar lielāko prieku veiktu Lielbritānijas posmu, taču patreizējā situācijā pareizāks lēmums bija riskēt un novirzīt finansējumu Māra ekipāžai, kura cīnās par iespēju nākamgad startēt sešos pasaules čempionāta posmos,” stāsta Andis Neikšāns. „Mūsu lēmumu atbalstīja arī komandas ģenerālsponsors „Latvijas Mobilais Telefons”. Vēl jo vairāk – „Latvijas Mobilais Telefons” piekrituši atbalstīt komandu arī 2010. gadā, kas nozīmē, ka arī nākamgad startēsim starptautiskajā arēnā, veicot pasaules čempionāta posmus! Par mūsu ekipāžu varu teikt, ka esam apmierināti ar mūsu sasniegumiem 2009. gada sezonā – izskatās, ka pasaules čempionātu noslēgsim labāko astoņniekā PWRC ieskaitē un būsim labākie debitanti. Tajos Latvijas čempionāta posmos, kuros startējām, cīnījāmies par uzvaru. Tādējādi kopumā aizvadīta laba sezona.”

LMT prezidents Juris Binde: "Esam gandarīti par LMT rallija komandas līdzšinējo sniegumu gan Latvijas rallija ieskaitē, gan pasaules sacīkšu posmos. LMT kā ģenerālsponsoram ir patīkami apzināties, ka sniegtais finansiālais atbalsts ir sekmējis komandas izaugsmi, un šogad LMT rallija komandas nosaukums izskan arī pasaules rallija arēnā. Uzskatu, ka lēmums nestartēt Anglijas PWRC posmā ir pareizs, jo komandai šobrīd ir radušās jaunas iespējas ar M.Neikšāna/R.Jansona dalību Pirelli Star Driver konkursā. Novēlam Mārim un Raivim uzrādīt labāko sniegumu un izcīnīt uzvaru Austrijā! "

Pēc „Pirelli Star Driver” sacensībām sezona „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandai” nebūs beigusies. Komanda pilnā sastāvā startēs Latvijas čempionāta pēdējā posmā – rallijā „Latvija – Kuldīgas Rudens”.

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komandu” 2009. gada sezonā atbalsta arī kompānijas „Latvijas Valsts Meži”, „LEC”, „Gros Auto”, „Neste Oil” un „Juneka”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV