Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Noslēdzies otrais Eiropas kausa posma ziemas vindsērfingā

Laura Komisare, 03.02.2010. 12:56

Pagājušajā nedēļas nogalē Lietuvā, sadarbībā ar Extreme-sports.lt, norisinājās otrais Eiropas kausa posms ziemas vindsērfingā „WWEC 2010 Ventė”. Notika sacensības abās disciplīnās un ir sākusies cīņa par tituliem. WWEC 2009 uzvarētājs, Jānis Preiss, vēl nav piedalījies nevienā no posmiem, bet ir pienācis īstais brīdis viņam iesaistīties, lai nepazaudēt titulu.
Noslēdzies otrais Eiropas kausa posma ziemas vindsērfingā

Galerijas:

Apstākļi bija skarbi – pamatīgs sniegputenis pirmajā sacensību dienā, kad notika braucieni slaloma disciplīnā. Līdz ar to arī vairāki kritieni un sīva cīņa, īpaši par trešo vietu starp Miku Bēvaldu un lietuvieti, Giedrius Liutkus. Līdz trešajai vietai Mikum pietrūka pāris punkti, bet viņš bez šaubām arī šosezon ir stabils līderis jauniešu grupā (U20). Šoreiz uzvarēja latviešu braucējs Aleksandrs Ļeotjevs, kas pagājušo sezonu noslēdza ar otro vietu kopvērtējumā abās ziemas vindsērfinga disciplīnās. Otrais labākais bija Juozas Bernotas, lietuviešu Olimpiskā cerības vindsērfinga RS:X klasē.

Pirmās 3 vietas slalomā:
1. Aleksandrs Ļeontjevs
2. Juozas Bernotas
3. Giedrius Liutkus

Kursa disciplīnā dziļā sniega dēļ nebija iespējams izmatot parastos ledus dēļus un tā vietā bija nepieciešami slēpju dēļi, kam lielākā daļa braucēju nebija gatavi. Pareizais inventārs bija sagatavots četriem lietuviešu braucējiem, kas savā starpā sadalīja vietas Lietuvas posma kursa disciplīnā.

Pirmās 3 vietas kursā:
1. Arvydas Moliušis
2. Juozas Bernotas
3. Robertas Berkelis

Pulcēšanās vakaros starp sacensību dienām ir kļuvusi par jauku WWEC tradīciju. Arī šoreiz lielākā daļa pasākuma apmeklētāju dienas beigās sanāca kopā, lai pārspriestu karstākos notikumus, skatītos lietuviešu samontētu vindsērfinga filmu, dziedātu dziesmas un ne tikai. Iepriekš tika teikts, ka kempings Ventaine ir kļuvis par lietuviešu iecienītāko vindsērfinga vietu vasarā… pagājušajā nedēļas nogalē tika secināts, ka šī vieta ir izcila arī ziemas sezonā!

Vairāk informācija un bildes www.winterwindsurf.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV