Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Noslēdzies ceturtais Eiropas kausa posms ziemas vindsērfingā “WWEC 2010 Mežezers”

Laura Komisare, 24.02.2010. 09:26

Ir noslēdzies ceturtais Eiropas kausa posms ziemas vindsērfingā “WWEC 2010 Mežezers” (Winter Windsurfing European Cup 2010 Mežezers), kas vienlaikus bija arī Latvijas nacionālā čempionāta ieskaite. Sacensības norisinājās 20. un 21. februārī Odzes ezera atpūtas un sporta kompleksā “Mežezers” pie  Pļaviņām. Bija atbraukuši ziemas vindsērfinga braucēji no Latvijas un Lietuvas, savukārt tiesāt palīdzēja Jarno Rautio, Eiropas atklātā čempionāta organizētājs ziemas vindsērfingā Somijas pilsētā Kalajoki, kas norisināsies no 18. līdz 21.martam.
Noslēdzies ceturtais Eiropas kausa posms ziemas vindsērfingā “WWEC 2010 Mežezers”

Galerijas:

Par spīti sniegputenim apstākļi slaloma disciplīnai bija piemēroti.  Kopumā notika 9 braucieni. „WWEC 2010 Mežezers” slaloma disciplīnas rezultāti:

1. Jānis Preiss (LAT), 2.Aleksandrs Ļeontjevs (LAT), 3. Andrius Sliuburys (LIT), 4. Mikus Bēvalds (LAT), 5. Giedrius Liutkus (LIT), 6. Jānis Sīlis (LAT), 7. Arvydas Moliusis (LIT), 8. Edgars Liepiņš (LAT), 9. Tālis Pētersons (LAT).

Pirmo divu vietu ieguvēji rādīja stabilu sniegumu un savas pozīcijas ieguva pārliecinoši – Latvijas čempions vindsērfingā (formula un slaloms) un ziemas vindsērfinga Eiropas kausa 2009 ieguvējs Jānis Preiss ar Hiberna ražotu dēli līdz šim uzvarējis visus posmus, kuros piedalījies, savukārt Aleksandrs Ļeonjevs arvien uzrāda ļoti labus rezultātus ar paštaisītu ledusdēli. Toties cīņa par trešo vietu noritēja spraigi – lietuvietis Andrius un latvietis Mikus, attiecīgi tikai 16 un 17 gadus veci, apsteidza lietuvieti Giedriusu (33 gadi), kam sacensību laikā gadījās arī pa tehniskai ķibelei. Mikus un Giedrius līdzīgi sacentās arī Lietuvas kārtā, kad pārāks izrādījās lietuvietis. Šobrīd abi sāncenši dala ceturto vietu Eiropas kausa 2010 kopvērtējumā.

Pirms pēdējās šīs sezonas Eiropas kausa kārtas, kas norisināsies Hāpsalu, Igaunijā, no 5. līdz 7. martam, kopvērtējuma līderis ir Edgars Liepiņš, kam cieši seko iepriekšējās sezonas uzvarētājs Jānis Preiss.

Vairāki braucēji bija gatavojušies arī kursa disciplīnai, atvedot sev līdzi speciālus slēpju dēļus (slalomā tiek izmantoti ledus dēļi, kam ir četras slidas), taču vējš nebija pietiekami stiprs biezajai sniega kārtai, kas klāja Odzes ezeru, un sacensības šajā disciplīnā nenotika.

Pasākuma atbalstītāji: ledus dēļu ražotājs Hiberna, lauku tūrisma, atpūtas un sporta komplekss Mežezers, Latvijas Vindsērfinga asociācija, Pļaviņu novada dome, Red Bull, Rip Curl.

„WWEC 2010 Mežezers” uzvarētāji saņēma Quiksilver sarūpētās balvas.

Vairāk informācijas pieejams WWEC 2010 oficiālajā mājas lapā www.winterwindsurf.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV