Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Roberts Justs – pie starta rūpīgi jāpiestrādā

easyget.lv, 16.03.2010. 14:11

Šīs nedēļas nogalē Itālijā jau norisinājās trešais Itālijas čempionāta posms, un visiem par lielu prieku Roberts Justs atkal priecēja Latvijas līdzjutējus. Šoreiz varbūt ne gluži ar pašu rezultātu, bet tieši ar uzrādītā snieguma stabilitāti un ātrumu trasē.
Roberts Justs – pie starta rūpīgi jāpiestrādā

Kvalifikācijas laikā mūsu Latvijas sportists pārsteidza visus, uzrādot savā grupā visātrāko apļa laiku, un tādejādi pie starta barjeras „Husqvarna” komandas braucējs devās kā otrais. Diemžēl pati sacensība mūsu sportistam nebija tik veiksmīga, jo abos braucienos Robertam Justam bija problēmas ar startu, tādejādi abos braucienos uzsākot cīņu ap divdesmito pozīciju. Pirmajā braucienā viņam izdevās pacelties uz 8 pozīciju, bet otrajā braucienā Robertam bija jāsamierinās ar 10. vietu, kas viņam deva kopvērtējumā 7. vietu posmā absolūtajā vērtējumā jauniešiem līdz 17. gadu vecumam, un 4. vietu kopvērtējumā 125 2T ccm3 klasē. 

Roberta Justa komentārs:

Pēc ļoti veiksmīgās kvalifikācijas, sacensība man neizvērsās tik laba, kā pats vēlējos, jo abos braucienos nepadevās starts un cīņu nācās uzsākt no divdesmitās pozīcijas aptuveni. Tā kā šī trase bija vairāk piemērota sportistiem, kuri brauc ar četrtaktu motocikliem, tad augstāk par 8. un 10. vietu braucienos man neizdevās pacelties. Nākamajā nedēļā startēšu pēdējā  Itālijas čempionāta posmā, un centīšos uzlabot savu sniegumu. Vēlos pateikties manai komandai „Husqvarna” par milzīgo ieguldīto darbu, un visiem maniem atbalstītājiem ,Pro Grip ekipējums, Lazer ķiveres, Gaerne zābaki, Michelin riepas, motosporta veikals „Motosports” un „Elkšņi”, bez kuru atbalsta šādus  rezultātus trasē nebūtu iespējams uzrādīt. Vēlos arī  informēt visus manus līdzjutējus, ka 17. aprīlī piedalīšos sacensībās Latvijā, „Battery Superkauss” lielās balvas izcīņā.   

Šajās sacensībās MX1 klasē startēja šā brīža Baltijas ātrākais motokrosa meistars Tanels Leoks  no Igaunijas, kurš kopvērtējumā ierindojās 4. vietā, jo pirmajā braucienā piedzīvoja neveiksmi, un nācās cīņu uzsākt no pēdējās vietas, un tāpēc braucienā bija jāsamierinās ar 9. vietu. Otrajā braucienā „LS MOTORS HONDA” komandas braucējs Tanels Leok parādīja savu īsto sniegumu, uzvarot visus savus konkurentos ļoti pārliecinoši, tuvāko sekotāju apsteidzot par 14 sekundēm. Priecē fakts, ka pārejot uz šo jauno komandu Igaunijas sportista sniegums ir būtiski uzlabojies, un uzrādītie rezultāti sacensībās liek cerēt, ka šogad Tanels Leok varētu būt viens no reāliem pretendentiem cīņā par PČ titulu, jo izskatās, ka ir atrisinājis vienu no savām būtiskajām problēmām, izcelt veiksmīgi startu. Šosezon pirmajās sacensībās tiešam rāda ļoti stabilu sniegumu uz vadošo PČ meistaru fona.

Šajās sacensībās arī piedalījās arī Igaunijas sportists Gerts Krestinovs un viņš ierindojās MX1 klases kopvērtējumā ierindojās 12. vietā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV