Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Roberts Justs: "Mans mērķis ir TOP 5"

Agnis Skrebs, 15.06.2010. 14:04

Laiku atpakaļ Latvijā neviens neticēja, ka Roberts Justs jau šosezon varēs cīnīties par pirmo piecinieku Eiropas čempionātā motokrosā 125 2T klasē. Šīs sacensības Eiropā ir kļuvušas ļoti populāras, un tajās katrā posmā kā minimums piedalās 50 sportisti.
Roberts Justs: "Mans mērķis ir TOP 5"

Jau pirmajos posmos „Husqvarna" motokrosa braucējs Roberts Justs uzrādīja stabilu sniegumu un vadošajiem sportistiem no Itālijas un Francijas sastādīja nopietnu konkurenci. Kā atzina šīs komandas vadītājs Martino Bianchi: „Mēs esam ļoti apmierināti, ka mūsu komandā brauc tik talantīgs sportists no Latvijas, un esam pārliecināti, ka Roberts ar savām darba spējām var sasniegt augstus rezultātus. Tagad mūsu sportistam ir atlikuši vēl četri posmi Eiropas čempionātā šajā klasē. Pirms došanās uz Vāciju, kussestdien un svētdien tiks aizvadīts kārtējais sacensību posms aicinām Robertu Justu uz sarunu.

Tavas domas par atlikušajām trasēm Eiropas čempionātā?

Vienīgā trase, kurā esmu braucis, ir Vācijā, un tajā pašā braucu tikai 40 min, bet domāju, ka konkurentiem arī nebūs īpašu priekšrocību, jo tie ir pārsvarā no Francijas un Itālijas, ja nu vienīgi pēdējā posmā. Mans brālis Augusts ir daudz stāstījis par šim trasēm, kā arī esmu noskatījies pietiekamu apjomu ar video materiālu. Trases ir sarežģītas un interesantas. Teorētiski, esmu ievācis pietiekami daudz informācijas, un cīņas trasē būs nopietnas. Tagad Latvijā cītīgi gatavojos, lai nākamos Eiropas čempionāta posmos parādītu labu sniegumu.

Pēc aizvadītajiem posmiem kādu mērķi sev esi uzstādījis, kādu vietu kopvērtējumā vēlies sasniegt?

Es, ceru uz pirmo piecinieku, bet labāk jau būtu pirmais trijnieks.

Kas tagad pietrūka, lai atrastos pirmajā trijniekā?

Drusciņ ātrums, drusciņ spēks, kā arī veiksme.

Latvijas sacensībās veiksme ir bijusi Tava sabiedrotā, jo no savas komandas "Battery Superkauss" sacensībās šobrīd kopvērtējumā MX Pro klasē esi visaugstākajā pozīcijā.

Nevarētu teikt, ka tā ir mana veiksme, vienkārši tā ir manu komandas biedru neveiksme.

Šogad Tu uzrādi daudz stabilākus rezultātus, kā Tev tas izdodas?

Cenšos braukt bez kļūdām, un nebraucu ātrāk par savu meistarību.

Kā būs PČ MX2 klasē piedalīties sacensībās ar 125 2T motociklu?

Es domāju, ka nebūs viegli, jo braucēji ir ļoti ātri un nekādas priekšrocības 125cc 2T motociklam attiecībā pret 250F motociklu nav, bet to mēs redzēsim jau pēc nedēļas.

Ar kādu rezultātu Roberts Justs būs apmierināts Vācijas posmā?

Es būšu ļoti apmierināts, ja varēšu iebraukt pirmajā pieciniekā. Ļoti priecīgs būšu, ja tikšu pirmajā trijniekā. Noteikti vēlos pateikties savai komandai „Husqvarna" un atbalstītājiem, kam pateicoties šosezon ir izdevusies lieliska motokrosa sezona: Pro Grip ekipējums, Lazer ķiveres, Gaerne zābaki, Michelin riepas, motosporta veikals „Motosports" un „Elkšņi".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV