Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Roberts Justs izcīna punktus Nīderlandes GP

Fīlips Kempelis, 26.04.2011. 09:41

Vakar Nīderlandē noslēdzās otrais pasaules čempionāta posms MX1 un MX2 klasēm, kurā piedalījās arī Latvijas komandas sportisti Augusts un Roberts Justi un moldāvu braucējs Mihail Cociu. Jau nedēļu iepriekš bija skaidrs, ka šīs sacensības būs ļoti grūtas, jo gaisa temperatūra nenoslīdēja zem 30 grādus atzīmes, un smilšainajā Valkensvārdas trasē tas bija tikai apgrūtinājums. Jau ar pirmajiem treniņiem visiem trīs braucējiem izdevās labi iejusties šajā trasē un uzrādīt ātrus apļa laikus, kas deva papildus cerību, ka varēs pacīnīties par augstām vietām un iespējams pat punktiem.
Roberts Justs izcīna punktus Nīderlandes GP

Pēc pirmās dienas kvalifikācijas braucieniem vislabāko rezultātu izdevās sasniegt Robertam, kurš savā MX2 klasē spēja finišēt 24. vietā savukārt Mihails finišēja 32. vietā. Nedaudz sliktāk veicās Augustam, kuram starts padevās ļoti neveiksmīgs un līdz ar to brauciena laikā par augstu pozīciju pacīnīties neizdevās un bija jāsamierinās tikai ar 32. vietu savā klasē.

Pienāca galvenā sacensību diena, sportistiem noskaņojums bija ļoti pozitīvs un kaujiniecisks un mērķis uzrādīt labus rezultātus un cīnīties par punktiem.

Kā pirmie uz starta līnijas stājās MX2 klases sportisti, tātad Roberts Justs un Mihail Cociu. Starts labāks padevās Robertam, kurš pirmo apli noslēdza 23. pozīcijā, savukārt Mihails 32. vietā. Visa brauciena garumā Roberts atradās ap 25. vietu, bet diemžēl kad brauciens jau iegāja otrajā pusē tika piedzīvots kritiens, kas dažas vietas atsvieda atpakaļ, taču līdz finišam vēl bija laiks un izdevās dažas vietas atgūt un finišēt 26. vietā. Ļoti labu braucienu priekš sevis aizvadīja arī Mihails, kuram izdevās pakāpties līdz pat 29. vietai, kurā sportists arī finišēja.

Otrais brauciens abiem braucējiem iesākās apmēram līdzīgās pozīcijās, tomēr turpinājums bija daudz labāks gan Robertam, gan Mihailam. Visa brauciena laikā Roberts ar saviem konkurentiem sīvi cīnījās, kāds viņu apsteidza, bet kādu arī izdevās apsteigt Robertam. Trases malā komandas personālam atmosfēra bija ļoti saspringta, jo punkti bija tik tuvu, un jebkura mazākā kļūda pārvilktu strīpu tiem, par laimi to apzinājās arī pats Roberts, kurš pēdējos trīs apļus aizvadīja ļoti uzmanīgā režīmā, lai tikai līdz finišam aizbrauktu bez starpgadījumiem, kas arī izdevās un pirmo reizi sportists savas karjeras laikā ieguva ieskaites punktus pasaules čempionātā MX2 klasē. Labu sniegumu demonstrēja arī Mihails, kurš spēja finišēt priekš sevis ļoti augstajā 26. vietā.

Tā kā Augustam bija jāstartē no tālās ārmalas, tad uz spīdošu startu nevarēja cerēt, tomēr, ņemot vērā šo faktoru, startēt pirmajā braucienā izdevās pietiekami labi un brauciens tika uzsākt 27. vietā. Brauciens Augustam nepadevās tā kā viņš pats to būtu gribējis un neizdevās uzņemt tādu tempu, kādu viņš pats būtu vēlējies. Visa brauciena laikā Augusts cīnījās par pozīciju starp 27. un 31. vietu, tomēr brauciena nobeigumā labāks par saviem konkurentiem izrādījās Augusts, kurš finišēja 28. vietā.

Identiski iesākās arī otrais brauciens - pirmais aplis un 27. vieta, tomēr šoreiz mērķis bija maksimāli ātri nobraukt pirmos apļus, kas arī izdevās un jau pēc dažiem apļiem Augusts atradās 22. vietā. Braucienam ritot, ap šo pozīciju arī visas cīņas tika aizvadītas, tomēr kļūda uz brauciena beigām Augustu viena apļa garumā atsvieda par trīs pozīcijām uz leju un finišā 25. vieta. Viennozīmīgi tā nav vieta, par kuru Augusts būtu sapņojis ierodoties uz šīm sacīkstēm, tomēr abi braucieni tika aizvadīti pieklājīgā ātrumā un bez lielām rupjām kļūdām, kas nozīmē, ka salīdzinot ar pirmo posmu rezultāts ir uzlabots.

Komandas vārdā apsveicam visus trīs sportistus ar uzrādītajiem rezultātiem, un, protams, vislielākie apsveikumi Robertam ar iegūtajiem punktiem, bet mēs esam pārliecināti, ka pavisam drīz tie būs arī Augustam, ko arī novēlam.

Nākamos divus Pasaules čempionāta posmus komanda izlaidīs, jo to norises vieta būs ASV un Brazīlija, uz kuru finansiālu apstākļu dēļ tika izlemts nedoties. Savukārt nākamais pasaules čempionāta posms uz kuru Latvia Elkšņi Honda komanda dosies būs Francijā 5. un 6. jūnijs.

Nākamās sacensības šiem sportistiem gaidāmas jau pēc nedēļas Vācijā, kur norisināsies otrais ADAC Vācijas čempionāta posms.

Rezultāti:
MX2 klase:

1. Jeffrey Herlings
2. Ken Roczen
3. Tommy Searle
4. Arnaud Tonus
5. Gautier Paulin
...
23. Roberts Justs

MX1 klase:

1. Antonio Cairoli
2. Max Nagl
3. David Philippaerts
4. Steven Frossard
5. Rui Goncalves
...
8. Evgeny Bobryshev
9. Tanel Leok
...
18. Gert Krestinov

www.msracing.eu

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV