Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

"Liepājas Lauvas" piekāpjas "Maskavas Dynamo" basketbolistiem

Mārtiņš Kozlovskis, 22.03.2010. 16:07

Svētdien, 21. martā, zaudējumu draudzības spēlē savās mājās piedzīvoja "Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas Liepājas Olimpiskajā centrā ar rezultātu 57:71 atzina spēcīgās Krievijas superlīgas kluba "Maskavas Dynamo" pārākumu.
"Liepājas Lauvas" piekāpjas "Maskavas Dynamo" basketbolistiem

Krievijas basketbola klubs šobrīd Lietuvas pilsētā Klaipēdā aizvada treniņnometni pirms gaidāmajām izslēgšanas spēlēm savā čempionātā, līdz ar to, komanda aizvadīja divas draudzības spēles ar latviešu basketbola klubiem. Vispirms, piektdien, 19. martā, „Dynamo” pārspēja pašreizējos Latvijas čempionus BK „Ventspils” basketbolistus, un svētdien „Dynamo” viesojās Liepājā.

Nenoliedzami, par izteiktiem spēles favorītiem tika uzskatīti Maskavas basketbolisti, kuru sastāvā spēlē veseli trīs izlases kandidāti – Sergejs Bikovs, Jurijs Vasiļevs un Sergejs Moņa. Tāpēc šoreiz galveno lomu nespēlēja nevis gala rezultāts, bet gan iespēja spēlēt pret šāda līmeņa komandu. Turklāt, uz šo spēli „Lauvām” palīgā nāca daži „Barons” basketbolisti, tādējādi uzlabojot Liepājas basketbola kluba, jau tā novārdzināto garo galu.

Spēli abas komandas iesāka ļoti līdzīgi un pēc Uģa Viļuma diviem punktiem liepājnieki atradās vadībā ar rezultātu 6:2. Turpinājumā gan „Dynamo” spēja rezultātu ne tikai izlīdzināt, bet izvirzīties arī vadībā un pēc pirmajām desmit minūtēm rezultāts vēstīja 13:18 viesu labā.

Otrā ceturtdaļa aizritēja līdzīgi pirmajai un arī šīs desmit minūtes nedaudz pārāki bija viesi, kuri lielajā pārtraukumā devās pie 10 punktu pārsvara – 29:39.

Trešajā ceturtdaļā pēc Kosuškina tālmetiena, rezultāts vienubrīd tika samazināts līdz deviņiem punktiem – (38:47), taču kā vēlāk izrādījās, tas arī bija viss un atlikušajā laikā „Maskavas Dynamo” basketbolisti itin droši kontrolēja spēles gaitu un galarezultātā izcīnīja uzvaru ar 14 punktu starpību – 57:71.

Uzvarētājiem labākais ar 17 punktiem bija Aleksejs Savrasenko, savukārt „Lauvām” labākais ar 13 gūtajiem punktiem bija „baronietis” Mārtiņš Skirmants. 11 punkti Jevgēņija Kosuškina rēķinā, tajā skaitā vienīgie divi realizētie tālmetieni Liepājas komandai šajā spēlē.

Nākošo cīņu mūsu pilsētas komanda aizvadīs jau šo otrdien, 23. martā, kad izbraukumā būs jāspēkojas ar principiālajiem BK „Valmiera” basketbolistiem. Spēle solās būt smaga, kaut vai tāpēc, ka vienmēr abu komandu spēles ir bijušas ļoti spraigas un interesantas. Tās sākums pulksten 18:30.

BK „Liepājas Lauvas” – „Maskavas Dynamo” 57:71 (13:18, 16:21, 14:15, 14:17)

„Liepājas Lauvas”: Skirmants 13, Jeromanovs 11, Čavars 8, Patmalnieks 6, Kiselius 4, Jeromanovs 4, Mc Dermot 3, Viļums 2, Pusaudzis 2, Kravčenko 2, Feldmanis 2, Ate
„Maskavas Dynamo”: Savrasenko 17, Žukaņenko 12, Šveds 11, Ševel 9, Sirovatko 7, Hvostovs 4, Glazunovs 4, Zibirovs 3, Moņa 2, Vasiļevs 2, Domani.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV