Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

„Liepājas Lauvas” piekāpjas BK „Barons” basketbolistiem

Mārtiņš Kozlovskis, 18.03.2010. 10:00

Trešdien, 17. martā, zaudējumu Latvijas Basketbola līgas spēlē savās mājās piedzīvoja „Liepājas Lauvas” basketbolisti, kas Liepājas Olimpiskajā centrā ar rezultātu 65:77 atzina BK „Barons” komandas pārākumu.
„Liepājas Lauvas” piekāpjas BK „Barons” basketbolistiem

Abām komandām  šī bija ceturtā savstarpējā tikšanās reize šajā  sezonā. Trijās no tām pārāki bija pašreizējie Latvijas vicečempioni, taču pēdējā komandu cīņā Rīgā, 6. februārī „Lauvas” izcīnīja smagu uzvaru – 81:80.

Šoreiz spēle liepājniekiem nebija tik veiksmīga, lai gan Kiseliusa starta uzrāviens liepājniekiem bija itin varens. Jau mača devītajā minūtē rezultāts uz tablo vēstīja 17:8 "Lauvas" labā, bet līdz ceturtdaļas beigām rezultāta starpība tika samazināta līdz sešiem punktiem.

Helmaņa un Zorina veiksmīgais sniegums ļāva "Baronam" otrajā ceturtdaļā samazināt rezultāta starpību, taču tā vidū liepājnieki atkal devās jaunā atrāvienā, puslaiku noslēdzot ar desmit punktu pārsvaru - 39:29.

Diemžēl otrais puslaiks apgriezās ar kājām otrādi un rīdzinieki būtiski spēja pietuvoties, turklāt ceturtdaļas beigās Vītols ar soda metienu izvirzīja viesus vadībā 55:56. Uzņemtos apgriezienus rīdzinieki turpināja palielināt arī pēdējā desmitminūtē un ar katru minūti „Lauvas” cerības uz uzvaru sāka pazust. Galarezultātā 65:77 salīdzinoši droša BK „Barons” komandas uzvara.

Uzvarētājiem veiksmīgu sniegumu nodemonstrēja bijušais eksliepājnieks Aleksejs Zorins, kurš mūsu komandas grozā sameta 16 punktus, savukārt, liepājniekiem kārtējo rezultatīvo sniegumu nodemonstrēja lietuviešu leģionārs Laimonas Kiselius.

Neskatoties uz zaudējumu, „Lauvas” joprojām aktīvi cīnās par 4. līdz 5. vietu regulārajā čempionātā ar BK „Valmiera”  komandu, kas nupat tikai mača pēdējās sekundēs izcīnīja smagu uzvaru pār „Zemgale” basketbolistiem. Līdz ar to, galējo vietu sadalījumu lielā mērā noteiks abu komandu savstarpējās spēles.

Nākošo spēli liepājnieki aizvadīs šo svētdien, 21. martā, kad ikvienam būs lieliska iespēja klātienē redzēt Krievijas Superlīgas basketbola klubu „Maskavas Dynamo”, kas gatavojoties sava čempionāta izslēgšanas spēlēm, aizvadīs vienu draudzības spēli ar „Liepājas Lauvas” basketbolistiem. Spēles sākums pulksten 16:00.

LBL regulārā  sezona, 17. marts, Liepājas Olimpiskais centrs

„Liepājas Lauvas” – BK „Barons” 65:77 (17:11, 22:18, 16:27, 10:21)
„Liepājas Lauvas”: Kiselius 21 (8ab), Jeromanovs 11, Kosuškins 6, Viļums 6, Pusaudzis 5, Kravčenko 5, Patmalnieks 4, Mejeris 4, Tukišs 3, Ate
BK „Barons”: Zorins 16, Sirsniņš 12, Vītols 11, Efedžuku 10, Helmanis 8, Timermanis 8, Skirmants 6, Feldmanis 6, Makdermots (11ab), Šlesers, Čavars.

Foto: M.Sīlis. Laimonas Kiselius uzbrukumā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV