Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

"Lauvas" izcīna uzvaru un nodrošina 4. vietu regulārajā čempionātā

Mārtiņš Kozlovskis, 01.04.2010. 11:29

Trešdien, 31. martā, savu pēdējo Latvijas basketbola līgas regulārā čempionāta mājas spēli aizvadīja "Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas pateicoties grūtai uzvarai pār BK "Valmiera" komandu ar rezultātu 74:69 jau priekšlaicīgi ir nodrošinājusi sev 4. vietu LBL turnīra tabulā.
"Lauvas" izcīna uzvaru un nodrošina 4. vietu regulārajā čempionātā

Abām komandām šī bija jau septītā cīņa šajā sezonā. Krietni vien labāk līdz šim bija veicies liepājniekiem, kuri uzvaras bija izcīnījuši četrās no tām, bet divās tika piedzīvoti zaudējumi, turklāt abi spēlējot savu skatītāju klātbūtnē.

Spēle solījās būt smaga, turklāt, liepājnieku uzvaras gadījumā komanda jau pirms pēdējās spēles būs nodrošinājusi sev 4. vietu LBL regulārajā čempionātā, kas nozīmē, ka izslēgšanas spēlēs „Lauvām” būtu mājas spēļu priekšrocība.

Spēle iesākās diezgan līdzīgi, taču lielāko tās daļu vadībā turējās tieši mājinieku basketbolisti. Pirmās desmitminūtes izskaņa tomēr nebija tik veiksmīga un valmierieši spēja izvirzīties vadībā – pēc pirmajām 10 minūtēm mīnus 1 „Lauvām” – 16:17.

Līdzīga spēkošanās turpinājās arī otrajā ceturtdaļā. Vienubrīd liepājnieki atradās iedzinējos ar mīnus 5 – 24:29, taču tas arī bija viss un ar Laimona Kiseliusa pūlēm rezultāta starpība tika samazināta, turklāt, lielajā pārtraukumā mājinieki varēja doties jau pie plus 3 – 38:35.

Pēc garā pārtraukuma liepājnieki turpināja atrasties vadībā un ceturtdaļas vidū mājinieku pārsvars sasniedza astoņus punktus. Taču tas nebija uz ilgu laiku un ļoti īsā laikā valmierieši spēja rezultātā panākt līdzsvaru – 57:57.

Bija skaidrs, ka visi izšķirošie notikumi būs pēdējās desmit minūtēs un tās apņēmīgāk iesāka viesi, kuri divu minūšu laikā panāca četru punktu pārsvaru (59:63). Taču tas arī bija viss, atlikušajā laikā daudz pārliecinošāki bija liepājnieki, kuri veica izrāvienu (15:6), tādējādi izcīnot ļoti svarīgu uzvaru ar rezultātu 74:69, kas komandu jau priekšlaicīgi ierindo 4. vietā LBL regulārajā čempionātā.

Veiksmīgu spēli uzvarētājiem aizvadīja Jevgēņijs Kosuškins un Laimonas Kiselius, kuri liepājnieku labā guva, attiecīgi, 17 un 16 punktus. Jāizceļ arī Mārtiņa Kravčenko divi tālmetieni (6 punkti) mača izskaņā, kas bija viens no lūzuma punktiem šajā spēlē. Zaudētājiem labākais ar 22 gūtajiem punktiem bija Deivīns Deiviss.

Līdz ar to, „Lauvas” uz savu pēdējo LBL regulārā čempionāta spēli Valmierā, 3. aprīlī, varēs doties bez lieka satraukuma. Komanda regulāro čempionātu ir noslēgusi 4. vietā un paredzams, ka pirmo izslēgšanas spēli „Lauvas” aizvadīs jau nākošo otrdien, 6. aprīlī, kad Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies tie paši „Valmieras” basketbolisti, kuri turnīra tabulā atrodas uzreiz aiz Liepājas komandas. Atgādinām, ka pusfinālā iekļūs komanda, kas uzvarēs divas spēles.

 

Latvijas Basketbola līga (31. marts):

„Liepājas Lauvas” – BK „Valmiera” 74:69 (15:16, 23:19, 19:22, 17:12)

„Liepājas Lauvas”: Kosuškins 17, Kisielius 16, Jeromanovs 13, Kožeņecs 10, Ansons 6, Kravčenko 6, Viļums 3, Pusaudzis 3, Patmalnieks.

BK „Valmiera”: Deiviss 22, Cipruss 10, Graudiņš 9, Amoliņš 9, Blazs 8, Krovels 6, Kaufmanis 3, Virsis 2.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV