Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

„Liepājas Lauvas” zaudē BK "Valmiera"

Mārtiņš Kozlovskis, 07.04.2010. 12:06

Otrdien, 6. aprīlī, savu pirmo Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla spēli savās mājās aizvadīja „Liepājas Lauvas” basketbolisti, kas mača galotnē ar rezultātu 72:78 atzina BK „Valmiera” komandas pārākumu, tādējādi nonākot sērijā iedzinēju lomā – 0:1.
„Liepājas Lauvas” zaudē BK "Valmiera"

Tā nu kalendārs bija sastādīts, ka abām komandām savā starpā bija jātiekas vairākas reizes pēc kārtas, turklāt, neplānoti abiem pretiniekiem bija jātiekas jau ceturtdaļfinālā. Pateicoties labākajai savstarpējo spēļu bilancei, augstāk regulāro čempionātu noslēdza „Liepājas Lauvas”, kas ceturtdaļfinālā ieguva mājas spēļu tiesības.

Taču neskatoties uz to, spēle nesolījās būt viegla, jo valmierieši jau pratuši pārspēt liepājniekus izbraukumā. Un kā vēlāk izrādījās, viesiem tas izdevās arī šajā reizē.

Spēli abas komandas iesāka ļoti līdzīgi un rezultāts vairāk kārt vēstīja neizšķirtu, taču ceturtdaļas izskaņu labāk nospēlēja viesi, kuri to noslēdza savā labā – 15:21. Otrā desmitminūte bija līdzīga pirmajai un arī šo minūšu laikā nedaudz labāki bija valmierieši, kuri lielajā pārtraukumā devās jau ar 10 punktu pārsvara – 32:42.

Trešā ceturtdaļa iesākās līdzīgi un liepājniekiem izdevās pietuvoties, kā rezultātā pirms pēdējām desmit minūtēm rezultāts uz tablo vēstīja vairs tikai mīnus 4 mājiniekiem – 52:56. Izšķirošā ceturtdaļa aizritēja kā pa kalniem. Vienu brīdi rezultāts vēstīja vairs tikai trīs punktu deficītu mājiniekiem, bet pēc dažām sekundēm jau mīnus 10. Kā vēlāk izrādījās, mača liktenis izšķīrās mača pēdējās minūtēs.

Nepilnas trīs minūtes līdz spēles pamatlaika beigām pēc Uģa Viļuma tālmetiena rezultāts kļuva neizšķirts (72:72) un minūtes pārtraukumu spiests bija pieprasīt „Valmieras” galvenais treneris Gatis Melderis. Acīmredzami tas nāca par labu, jo valmierieši turpinājumā spēja ne tikai savu grozu nosargāt neskartu, bet tajā pašā laikā precīzi uzbrukt no tālmetiena līnijas ar apskaužamu precizitāti un īpaši jāuzteic komandas kapteinis Sandis Amoliņš, kurš pēdējo 10 minūšu laikā realizēja trīs tālmetienus, tādējādi, izcīnot „Valmierai” pirmo uzvaru sērijā ar rezultātu 72:78.

Uzvarētājiem produktīvu spēli šajā vakarā aizvadīja Kaspars Cipruss, kura rēķinā 15 punkti un 10 atlēkušās bumbas. Savukārt, liepājniekiem labākais ar 18 punktiem bija Uģis Viļums. 17 punkti Oļegam Kožeņecam un Edgaram Jeromanovam.

Līdz ar to, „Liepājas Lauvas” šobrīd atrodas ļoti nestabilā situācijā un zaudējums nākošajā spēlē Valmierā var būt arī pēdējais. Lai nu kā, „Lauvas” padoties negrasās un uz Valmieru komanda dosies ar vienu mērķi – uzvarēt.

Cerams, ka otrdienas spēle Liepājā nebija pēdējā un abas komandas vēl reizi atgriezīsies Liepājā. Taču tas būs zināms tikai piektdienas vakarā.

Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināls (6. aprīlis)

„Liepājas Lauvas” – BK „Valmiera” 72:78 (15:21, 17:21, 20:14, 20:22)

„Liepājas Lauvas”: Viļums 18, Kožeņecs 17, Jeromanovs 17, Ansons 7, Kravčenko 6, Kiselius 4, Kosuškins 3, Patmalnieks, Pusaudzis

BK „Valmiera”: Cipruss 15 (10 atl.b.), Krešnars 14, Amoliņš 11, Andžejevskis 11, Deiviss 10, Kaufmanis 10, Virsis 4, Graudiņš 3, Bedrītis.

 

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV