Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Ints Teterovskis: Iespēja spēlēt ielu basketbolu jāizmanto

Renārs Buivids, 06.04.2010. 16:06

„Ghetto Basket Winter Edition” ziemas sezonas noslēguma posmā 1. aprīlī Rīgā, „Skonto” hallē startēja arī kora „Balsis” komanda ar diriģentu Intu Teterovski priekšgalā. Tieši kora vadītājs izcēlās ar precīziem tālmetieniem un lielāko cīņassparu.
Ints Teterovskis: Iespēja spēlēt ielu basketbolu jāizmanto

„Ghetto Basket WE” ielu basketbola turnīrā piedalījās gandrīz 100 komandu, sacenšoties kādā no trijām grupām. „Balsis” – Ints Teterovskis, Andis Freimanis, Ainars Eidons - piedalījās 1993. gadā dzimušo un vecāku vīriešu grupā, paliekot tikai vienas uzvaras attālumā no izslēgšanas turnīra.

„Protams, ir iespēja uz turnīru sarunāt dažādus meistarīgus čomus, taču šoreiz izvēlējos startēt kopā ar kora „Balsis” dziedātājiem. Līdz ar to nebija arī problēmu ar komandas nosaukumu – „Balsis”,” sarunā ar „Streetbasket.lv” sacīja kora „Balsis” diriģents un dažādu televīzijas šovu dalībnieks un žūriju biedrs Ints Teterovskis. „Regulāri spēlēju basketbolu, taču neatsakos piedalīties arī ielu basketbola turnīros. 1. aprīļa vakarā bija iespēja sportot, tādēļ ar kora biedriem devāmies uz „Skonto” hallē notiekošo „Ghetto Basket Winter Edition”.”

Jau pirmajās spēlēs „Balsis” un īpaši Teterovskis izcēlās ar rezultatīvu sniegumu, gūstot uzvaras pār sāncenšiem, kuri iepriekš bija pārāk cerējuši uz savu panākumu.

„Mūsu apakšgrupā bija veiksmīga komandu izloze, jo nebija izteiktu favorītu, tādēļ visas spēles bija interesantas. Paša rezultatīvais sniegums bija pārsteigums arī man pašam, jo pirmajās trijās spēlēs gandrīz visi metieni sasniedza mērķi. Pēc tam jau bija arvien grūtāk, jo turnīrs tomēr ilgst daudzas stundas,” komentē diriģents. „Iepriecināja arī „Skonto” halles segums, jo uz šāda paklāja ir daudz labāk spēlēt nekā uz smilšaina asfalta. Līdz iekļūšanai izslēgšanas turnīrā gan nedaudz pietrūka. Mums vajadzēja uzvarēt pēdējo spēli, taču tad man gadījās neliela potītes trauma.”

Teterovskis pēdējos gados daudz redzams televīzijas ekrānos un dzeltenās preses slejās kā dažādu šovu un pasākumu dalībnieks, taču izrādās, ka viņa saistība ar ielu basketbolu jau mērāma ar daudziem gadiem.

„Mans stāsts par piedalīšanos strītbolā aizsākās 1993. gadā, kad piedalījos pirmajā „Adidas” rīkotajā pasākumā, iekļūstot „Slam dunk” konkursa finālā,” atceras Teterovskis. „Lai arī mans augums ir tikai 1,86 metri, taču lēciens vienmēr bijis augsts. Toreiz tajā konkursā gan neizdevās uzvarēt, ieņēmu trešo vietu. Vēl labi atceros, ka vienā no mēģinājumiem izdevās Šona Kempa izpildītā „Slam dunk” kopija – bumbas uzmetiens no centra, bet pēc tam trieciens ar vienu roku grozā no augšas.”

Šajā basketbola sezonā Teterovskis un viņa komandas biedrs Eidons startēja basketbola vienībā „Brokerserviss”, pārstāvot to Dubultamatieru līgas 3. līgā. Pieejamā statistika liecina, ka diriģents Ints gan „izrāvies” tikai uz vienu spēli, taču izcēlies ar 20 punktu guvumu.

„Pēdējos gados ielu basketbola turnīros piedalos epizodiski, bet 2009. gada vasarā vienu reizi pat startēju „Ghetto Basket” Grīziņkalnā,” atklāj Ints. „Toreiz gan tālu netikām, jo komandas biedri radās problēmas ar fizisko izturību daudzajos mačos.”

Jautāts par iespēju redzēt Teterovski arī vasaras pasākumos „Grīziņkalnā”, viņš atbildēja: „Šādu iespēju noteikti pieļauju, jo turnīru aizvadīšana ceturtdienās ir ļoti veiksmīgs formāts. Nākas gan rēķināties ar to, ka ielu basketbola spēlēšana var ieilgt arī pēc pusnakts… Noteikti var atrast kādu brīvu ceturtdienas vakaru, jo brīvdienās tas būtu gandrīz nereāli.”

Biedrība „Streetbasket” sadarbībā ar jauniešu organizāciju „Avantis” šoziem piecas reizes „Skonto” hallē organizēja ielu basketbolu, futbolu, dejas un vingrotājus vienojošo pasākumu „Ghetto Basket Winter Edition”. 20.novembrī pasākuma ietvaros sarīkotā mūziķu „Gacho” un „Ozola” boksa cīņa, kuru klātienē vēroja vairāk par 3000 skatītāju.

„Ghetto Basket” vasaras sezona startēs 13.maijā jau ierastajā vietā Rīgā, „Grīziņkalna skeitparkā”. Aktuālā informācija par biedrības „Streetbasket” rīkotajiem ielu basketbola turnīriem atrodama „Streetbasket.lv”. Tiekamies ielu basketbolā!

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV