Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Ghetto Basket" labāko komandu kvartets izspēlēs Biedriņa dāvāto braucienu uz ASV

Renārs Buivids, 17.08.2011. 16:52

"Armet", "Mazais", "Kaijasenergy.lv" un "Kasjauns.lv Sports" ielu basketbolisti šovasar bija labākie "Ghetto Basket" 29 turnīru sērijā, un 18. augustā Rīgā, Grīziņkalnā plkst. 19:00 uzsāks cīņu par biedrības "Streetbasket" un Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" basketbolista Andra Biedriņa dāvāto braucienu uz NBA nākamās sezonas spēli Ņujorkā. Paralēli gigantu cīņām notiks arī tradicionālais "Ghetto Basket" posms, kurā var startēt jebkurš.
„Ghetto Basket" labāko komandu kvartets izspēlēs Biedriņa dāvāto braucienu uz ASV

Pirms gada superfinālā uzvarēja Jelgavas komanda "Urbanmet" ar Edgaru Krūmiņu, Andri Justoviču, Gati Justoviču un Arvi Vālodzi sastāvā. Šogad šis jelgavnieku kvartets startē jau ar nosaukumu "Armet", izcīnot uzvaras piecos posmos Rīgā, kā arī piecos turnīros ārpus Rīgas. 18. augustā "Armet" cīņā dosies ierastajā sastāvā. Pagājušajā sezonā Krūmiņš un Andris Justovičs pārstāvēja Latvijas Basketbola līgas komandu "Zemgale", bet Gatis Justovičs spēlēja LBL2 klubā "Zemgale/LLU".

"Ghetto Basket" rangā otro vietu izcīnīja "Mazais" ar Kristapu Dārgo, Artūru Dušeli, Artūru Kramiņu un Jāni Lasmani sastāvā. "Mazā" rēķinā šovasar ir seši čempionu tituli Grīziņkalnā, kā arī četras uzvaras ārpus galvaspilsētas. Pagājušajā sezonā Dušelis un Lasmanis spēlēja LBL elitē, pārstāvot attiecīgi Latvijas Universitāti un "Turību". Dārgais spēlēja LBL2 klubā "Ogres BS", bet Kramiņš cīnījās Amatieru Basketbola līgas (ABL) komandā "RTU/Mārupe/Kasjauns.lv".

Trešo vietu rangā ieguva "Kaijasenergy.lv" ar Mārtiņu Kravčenko, Sandi Silavu, Rolandu Brenču un Andi Cīruli ierindā. "Kaijas" prestižajos turnīros Rīgā triumfējušas tikai vienu reizi, taču labāko trijniekā bijušas vēl sešas reizes. Līdzīga statistika ir arī turnīros citās pilsētās. "Kaijasenergy.lv" sastāvā par braucienu uz ASV cīnīsies pagājušās sezonas LBL bronzas medaļas ieguvējs "Liepājas lauvu" rindās Kravčenko, "Baronu/O!Karti" pārstāvējušais Silavs, ABL komandas "Limbaži" basketbolists Cīrulis, kā arī Dubultamatieru Basketbola līgā klubā "Cavendish/San B" meistarību uzturošais Brenčs.

Visas šīs trīs komandas – "Armet", "Mazais", "Kaijasenergy.lv" – pārstāvēja Latviju 13. augustā notiekošajā "Open Series" turnīrā "Tallinn Open". "Armet" un "Kaijasenergy.lv" palika soļa attālumā no pusfinālā, bet "Mazais" piedzīvoja zaudējumu vēl vienu kārtu ātrāk. Cīņā par braucienu uz Ameriku šis favorītu trio konkurēs ar Kristapa Saulīša veidoto kvartetu "Kasjauns.lv Sports".

"Kasjauns.lv Sports" ceturtdien cīņā dosies ar Saulīti, Ralfu Vēveri, Nauri Metnieku, Kristapu Šteinbergu sastāvā. Šajā vasarā "portālistu" rēķinā ir tikai viena uzvara, kas izcīnīta Alūksnē. Savukārt Grīziņkalnā viņiem divreiz izdevies aizsniegties līdz trešajai vietai. Pagājušajā sezonā vienīgi Metnieks startēja Latvijas čempionāta sistēmā, spēlējot ABL komandā "RTU/Mārupe/Kasjauns.lv" kopā ar Kramiņu. Šteinbergs spēlēja DAL Elites līgas komandā "Turība 2".

Lai ceļazīmes uz ASV izcīnītu tiešām spēcīgākā komanda, tad vispirms šis kvartets izspēlēs apļa turnīru, mačus aizvadot līdz 21 punktam, bet pēc tam pirmās un otrās vietas ieguvējas sacentīsies finālsērijā līdz divām uzvarām. Spēles notiks līdz 21 punktam. Visi šie mači notiks uz centrālā laukuma, bet paralēli tam risināsies "Ghetto Basket" tradicionālais turnīrs, kurā citām komandām būs lielāka iespēja pretendēt uz čempionu nosaukumu.

25. augustā "Ghetto Basket" superfinālā sacentīsies ranga 32 labākās komandas, kas pēc izslēgšanas turnīra principa spēkosies par 2011. gada čempionu titulu un ceļazīmi uz septembra sākumā Maskavā notiekošo neoficiālo pasaules čempionātu ielu basketbolā "Moscow Open". Šajā turnīrā Latvija būs pārstāvēta ar divām komandām, jo jūlija sākumā "Open Series" turnīrā Prāgā (Čehijā) par čempioniem kļuva "Baltic Casting Agency" ar Nauri Liepiņu, Kristapu Dārgo, Raimondu Elbakjanu un Edgaru Krūmiņu sastāvā. Gan šis kvartets, gan "Ghetto Basket" čempione automātiski saņems vietu "Moscow Open" pamatturnīrā.

"Ghetto Games" organizē biedrība "Streetbasket", līdzfinansē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

"Ghetto Games" galvenie atbalstītāji: "O!Karte", Latvijas Universitāte, basketbola klubs "VEF Rīga".

"Ghetto Games" atbalsta: "TIO", "adidas", "Sport2000", "Quiksilver", "Parbmx.com", "Taktika.lv", "Capital", tipogrāfija "McĀbols", "Mārtiņa Beķereja", Ventspils Sporta pārvalde un olimpiskais centrs "Ventspils", Skrundas novada dome, Dobeles novada dome, Siguldas novada dome, Saulkrastu novada dome, Valmieras pilsētas dome, olimpiskais centrs "Limbaži", Jēkabpils sporta centrs, Daugavpils pilsētas dome un Sporta pārvalde, Rēzeknes pilsētas dome, Alūksnes novada dome.

Oficiālā informācija: "Ghettogames.lv" un "Draugiem.lv/ghettogames".

Informatīvi atbalsta: "Diena", "Čas", "Subbota", "Tvnet.lv", "European Hit radio", "Draugiem.lv", "Novonews", "JCDecaux", LTV7, "Sportacentrs.com", "Skeitparki.lv", žurnāls "Sports", "Lu.lv".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV