Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

„Ghetto Basket" īpašā labdarības kustībā aicina atbalstīt „Ghetto bērnus"

Jānis Tiltiņš, 28.06.2010. 09:24

Eiropas gada cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību 2010. gada ietvaros biedrība „Streetbasket, kas šovasar rīko ielu basketbola turnīrus „Ghetto Basket – 60 pasākumi 90 dienās" Rīgā un vairākās Latvijas pilsētās, organizēs īpašu palīdzības kustību bērniem un jauniešiem - „Es atbalstu Ghetto bērnus".
„Ghetto Basket" īpašā labdarības kustībā aicina atbalstīt „Ghetto bērnus"

Kustības laikā norisināsies dažādas aktivitātes - „Ghetto Basket" rīkotāji organizēs ne tikai ielu basketbola turnīrus, bet sākot jau ar 28.jūnija „Ghetto Basket" Jūrmalas posmu aicinās ikvienu, kuram mājās ir kāds sporta inventārs/atribūtika, sporta apģērbs, nodot to „Ghetto Basket sporta apģērbu un inventāra maiņas punktā".

Biedrības „Streetbasket" mērķis iesaistoties Eiropas gada 2010 pasākumu virknē, ir veicināt saturīga jauniešu brīvā laika pavadīšanu un iesaistīšanos sportošanā. Tāpat arī sniegt iespēju bērniem un jauniešiem apmainīties ar sporta apģērbu un inventāru, atbalstīt un dāvināt to jauniešiem, kuri nespēj iegādāties nepieciešamo, lai nodarbotos ar basketbolu un citiem sporta veidiem.

„Ghetto Basket sporta apģērbu un inventāra maiņas punkts" darbosies ne tikai „Grīziņkalna skeitparkā", bet arī pārējās „Ghetto Basket" 60 pasākuma tūres vietās, kur būs iespēja ne tikai nodot savas sportošanai nepieciešamās lietas, bet arī paši iemainīt pret nepieciešamo. Šis maiņas punkts darbosies līdz 2010.gada septembra vidum.

Ikviens, kurš piedalīsies atbalsta kustībā un atnesīs savu artavu „Ghetto Basket sporta apģērba un inventāra punktam", saņems uzlīmi „Es atbalstu Ghetto bērnus".

"Ghetto Basket" vēsture aizsākās ar ceturtdienās Rīgā, "Grīziņkalna skeitparkā" notiekošajiem turnīriem ar pāris desmitiem komandu. Vasaras laikā ik ceturtdienu turnīri ieguva lielu popularitāti, jūlijā un augustā jau regulāri pulcējot vairāk nekā 100 komandu.

Ziemas sezonas laikā piecas reizes Rīgā, "Skonto" hallē notika "Ghetto Basket Winter Edition", kur zem viena jumta tika spēlēts ne tikai ielu basketbols, bet arī notika ielu deju sacensības, kā arī ar priekšnesumu un šovu palīdzību ar sevi iepazīstināja Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrība.

Savukārt Eiropas gads 2010 ir laba iniciatīva, lai rastu aizvien jaunas idejas un iespējas, kā kopīgiem spēkiem palīdzēt krīzes situācijās nonākušiem cilvēkiem – īpaši bērniem. Atgādinām, ka Eiropas Savienība un tās dalībvalstis ir stingri apņēmušās risināt nabadzības un sociālās atstumtības problēmas, 2010.gadu pasludinot par Eiropas gadu cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību. Latvijā atbildīgā par Eiropas gada 2010 īstenošanu Labklājības ministrija, sadarbojoties ar nevalstiskajām organizācijām.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV