Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

„VEF Rīga" iekļauts Eiropas kausa pamatturnīrā

Laila Spaliņa, 06.07.2010. 09:08

Basketbola klubs „VEF Rīga" ir saņēmis uzaicinājumu piedalīties Eiropas kausa pamatturnīrā un šodien, 6.jūlijā, apstiprinājis savu dalību tajā.

„VEF Rīga" ir gandarīts par FIBA Eiropa un Eirolīgas amatpersonu lēmumu un situācijas izpratni – līdzdalība šajā prestižajā turnīrā ir gods ne tikai klubam, bet arī valstij, ko tas pārstāv.

Lai arī „VEF Rīga" bija gatavs piedalīties Eirolīgas kvalifikācijā un basketbola kluba „Barons" pēdējā brīža atteikuma dēļ pagājušās nedēļas beigās tika arī saņemts uzaicinājums, Eirolīgas atbildīgās amatpersonas atteicās piemērot Rīgas „VEF" sākotnēji „Baronam" izvirzītos nosacījumus. Savukārt tā saucamās „wild-card" noteikumi, īpaši finansiālie, ievērojami atšķīrās no tiem, kas bija jāizpilda otram Rīgas klubam – piemēram, dalības maksas apmērs vien ir piecas reizes lielāks. Līdz ar to šāds „Barona" pēdējā brīža lēmums ir maksājis Latvijai vietu Eirolīgas kvalifikācijā – laicīgi saņemot informāciju, Latvijas Basketbola savienība būtu varējusi jau sākotnēji Eirolīgas kvalifikācijai virzīt „VEF Rīga", nevis „Barons".

Kā zināms, „VEF Rīga" jau bija apstiprinājis dalību Eiropas kausa kvalifikācijā, taču, ņemot vērā „Barons" atteikumu spēlēt Eirolīgas kvalifikācijā un „VEF" interesi ieņemt tā vietu, kluba gatavību, iespējas nodrošināt zāli u.c., intensīvu sarunu rezultātā „VEF" ir iekļauts Eiropas kausa pamatturnīrā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV