Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas sportistu ceturtās dienas rezultāti Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs

Ilze Āķe – Vīksne, 18.08.2010. 14:00

Trešdien, 18.augustā, Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs Singapūrā startēja četri Latvijas sportisti - Latvijas airētāja Elza Gulbe, šķēpmetējs Intars Išejevs, riteņbraucējs Aleksandrs Kurbatskis un komandas burātājs Ronalds Kaups.
Latvijas sportistu ceturtās dienas rezultāti Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs

Latvijas airētāja Elza Gulbe Jaunatnes olimpisko spēļu finālsacensībās 1000 metru distancē izcīnīja ceturto vietu, finišējot pēc trīs minūtēm un 45,60 sekundēm. No sacensību uzvarētājas vācietes Juditas Zīversas Latvijas sportiste atpalika par 1,39 sekundēm. Pasaules jaunatnes olimpisko spēļu vicečempiones titulu izcīnīja Natālija Kovaļova (3:44,63), bet trešajā vietā ierindojās Francijas airētāja Noemī Kobēra (3:44,90).

„Esmu ļoti apmierināta ar savu rezultātu, bet mazliet jau žēl ir, ka netiku trijniekā, jo pietrūka tik tiešām ļoti maz! Paldies visiem, kas par mani un Latvijas komandu tur īkšķus!", pēc finiša teica Gulbe: „Bet tagad braukšu atbalstīt pārējos Latvijas sportistus un centīšos atpūsties, jo, aizbraucot uz Latviju, sāksies skola [Elza mācīsies 11.klasē].

Elza uzskata: „Šādu rezultātu man palīdzēja sasniegt Pasaules jaunatnes olimpisko spēļu atmosfēra, kas mani motivē sportot un censties vēl vairāk. Singapūrā jūtos labi, šeit ir ļoti atsaucīgi cilvēki un ,manuprāt, pasākums ir ļoti interesants! Esmu sadraudzējusies ar Nīderlandes un Francijas airētājiem, kurus pirms tam nepazinu. Pateicoties šim pasākumam, daudz tuvāk iepazinos arī ar Igaunijas, Vācijas un Lietuvas sportistiem, līdz šim bijām pārmijuši dažus vārdus, tagad varam mierīgi pasēdēt, padalīties pieredzē, labāk iepazīties. Te satieku ļoti daudz savus domubiedrus no visas pasaules."

Latvijas šķēpmetējs Intars Išejevs kvalifikācijas sacensībās ierindojās piektajā vietā, un iekļuva finālsacensībās. Savā labākajā, trešajā mēģinājumā, Išejevs šķēpu raidīja 73,42 metrus tālu un uzlaboja personīgo rekordu par 6 metriem, no kvalifikācijas sacensību līdera Bralena Toledo atpaliekot par nepilniem četriem metriem.

Pēc kvalifikācijas sacensībām Išejevs pastāstīja: „ Pirmajos divos metienos tik labi negāja. Trešajā izdevās izpildīt tehniski pareizu metienu, kā rezultātā uzlaboju savu personīgo rekordu par sešiem metriem. Finālā mēģināšu atkārtot izdarīto. Esmu tiešām gandarīts un redzēju, ka mani konkurenti no manis šo metienu negaidīja."

Finālsacensības šķēpa mešanā notiks svētdien – 22.augustā.

Savukārt riteņbraucējs Aleksandrs Kurbatskis 3 kilometru individuāljā braucienā pa šoseju finišēja 29.vietā 32 sportistu konkurencē, iegūstot Latvijai 30 punktus. Kurbatskim vēl būs jāstartē svētdien – 22.augustā, grupas braucienā kopā ar Andri Vosekalnu un Kristeru Taimu.

32 valsts komandu konkurencē Latvija pēc otrās dienas rezultātiem ieņem 22.vietu. Riteņbraukšanas kopvērtējuma summā pagaidām pārliecinoši spēcīgākā ir Itālijas jaunā riteņbraucēju komanda, kurai seko Kolumbijas un Polijas riteņbraucēji.

Jau ziņots, ka Jaunatnes olimpiskajās spēlēs riteņbraukšanā ir nestandarta vērtējuma sistēma, kur par godalgām sportisti cīnās nevis atsevišķās disciplīnās, bet gan disciplīnu summā, sacenšoties gan šosejā, gan kalnu riteņbraukšanā (MTB) un BMX. Spēcīgāko valsts komandu noteiks sportistu individuālo rezultātu punktu summa.

Vakar, 17.augustā, riteņbraukšanā startēja Latvijas riteņbraucēja Lija Laizāne un Andris Vosekalns. Abi jaunieši piedalījās kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensībās.

MTB 15,5 kilometru distancē Laizāne finišēja 12.vietā 31 sportistes konkurencē, iegūstot Latvijai 34 punktus, bet Vosekalns MTB 21,7 kilometru distancē ierindojās 21.vietā 32 sportistu konkurencē (72 punkti).

Pēc finiša savos iespaidos par trasi un sacensību gaitu dalijās Laizāne: "Startā biju tikai trešajā līnijā, bet trase ir diezgan šaura, tāpēc bija grūti apdzīt pretinieces. Trase izveidota ar bīstamiem nobraucieniem, arī lielais karstums nogurdināja. Patiesībā tādā trasē braucu pirmo reizi. Kopumā ar savu pirmo startu esmu apmierināta, taču varēju ieņemt arī labāku vietu. Tieši sliktā starta pozīcija neļāva pacīnīties par augstāku vietu."

Arī Vosekalns pēc MTB nobrauktajiem 21,7 kilometriem stāstīja: „Es neesmu trenējies šādā trasē - ar tik daudz akmeņiem. Nobraucieni likās bīstami, bet konkurenti pie šādām trasēm izskatījās pieraduši. Labi sapratu, ka man pietrūka tehnisko iemaņu. MTB braucu tikai treniņnolūkos, gatavojoties sacensībām šosejā. Izdarīju maksimumu, taču vienmēr gribās labāk. Ja būtu riskējis, tad varēju arī nesasniegt finišu. Šosejā ies daudz labāk."

Lijai Laizānei būs jāstartē ar visu triju veidu divriteņiem – ierastajiem MTB un šosejas (2,5 km individuālais starts), kā arī ar jaunapgūto BMX. Savukārt Andris Vosekalns savu rezultātu papildinās ar grupas braucienu šosejā jauniešiem.

Burātājs Ronalds Kaups vindsērfingā ar Techno 293 vējdēli pēc četriem braucieniem kopsummā ieņem 12.vietu 21 burātāja konkurencē. Kaupam vēl piecās sacensību dienās jāveic 11 braucieni.

Pēc otrās dienas starta Kaups stāstīja: „Šeit vēja nav, tāpēc viens brauciens šodien tika atcelts. Sacensības notiek atklātajā okeānā, tāpēc liela ietekme ir straumēm. Tās spēlē noteicošo lomu, kas tās labāk izmanto, uzvar braucienu. Šādi sacensību apstākļi man jau bija kvalifikācijā Itālijā - sāļš ūdens un straumes. Domāju, ka spēšu uzlabot savas pozīcijas. Atlikuši vēl 11 braucieni, un rezultāti ir diezgan blīvi. Mans mērķis ir iekļūt desmitniekā."

Ceturtdien, 19.augustā, Jaunatnes Olimpisko spēļu sacensībās startēs Latvijas peldētāja Gabriela Ņikitina un riteņbraucēji Lija Laizāne un Kristers Taims.

No Latvijas sportistiem kā pirmā pulksten 4:30 startēs Gabriela Ņikitina 50 metru brīvā stila peldējumā, pusfināli peldējumam sāksies tās pašas dienas pulksten 13:47.

No pulksten 5:00 – 11:00 riteņbraucējiem Lijai Laizānei un Kristeram Taimam jāpiedalās BMX priekšsacīkstēs. Jaunietēm BMX fināls sāksies pulksten 11:00, bet jauniešiem fināla brauciens iecerēts pulksten 11:17.

Pasaules jaunatnes I Olimpiskās spēles Singapūrā risināsies no 14. līdz 26.augustam. Latviju septiņos sporta veidos pārstāvēs 11 sportisti un 6 treneri. Latvijas pārstāvji startēs riteņbraukšanā, vieglatlētikā, burāšanā, peldēšanā, svarcelšanā, modernajā pieccīņā un airēšanā.

Lai nodrošinātu jauniešu startus Singapūrā, LOK apvienoja valsts un privātuzņēmēju līdzekļus. LOK ģenerālsponsori ir SIA „Latvijas Mobilais Telefons", a/s „Latvijas Valsts meži", LOK sponsori a/s „Swedbank" un a/s „Latvijas Gāze".

Singapūrā startēs 3600 jaunie sportisti, kas sacentīsies 26 sporta veidos un piedalīsies dažādās izglītības un kultūras aktivitātēs. Jaunatnes olimpiskajās spēlēs būs pārstāvētas 205 nacionālās olimpiskās komitejas, darbosies 1200 mediju pārstāvji, kā arī 20 000 brīvprātīgie palīgi.

Pasaules jaunatnes II Olimpiāde 2014.gadā notiks Ķīnas pilsētā Nanjingā. Tikmēr 2012.gadā Pasaules jaunatnes I ziemas olimpiskās spēles notiks Austrijas pilsētā Insbrukā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV