Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Burātājs Kaups pakāpjas uz 11.vietu Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs

Ilze Āķe – Vīksne, 23.08.2010. 14:16

Pirmdien, 23.augustā, Pasaules jaunatnes olimpisko spēļu devītās dienas sacensībās Singapūrā no vienpadsmit Latvijas jaunatnes komandas dalībniekiem startēja vienīgi burātājs Ronalds Kaups, kurš burāšanā ar vējdēļiem "Techno 293" klasē astoņu braucienu summā no 14.vietas pakāpās uz 11.vietu kopvērtējumā.
Burātājs Kaups pakāpjas uz 11.vietu Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs

Visu Pasaules jaunatnes olimpisko spēļu laiku burātājus vajā nelabvēlīgi laika apstākļi, bezvējš arī šodien neļāva īstenot regates 9.braucienu.

Kaups septītajā braucienā finišēja 9.vietā, bet astotajā braucienā ierindojās 8.vietā, tādējādi no 14.vietas pakāpjoties uz 11. pozīciju.

Burātājiem plānotas vēl divas sacensību dienas.

Otrdien 24.augustā, Jaunatnes olimpisko spēļu sacensībās Kaupam plānots veikt trīs braucienus burāšanā (no pulksten 7:00 – 10:00), bet modernajā pieccīņā Sindija Roga (no pulksten 6:00 – 11:30) startēs jaukto komandu stafetē pārī ar Ungārijas sportistu Demeteru Gergeli, kurš modernās pieccīņas puišu konkurencē Singapūrā izcīnīja 4.vietu. Uz starta līnijas izies 23 pieccīnas komandas.

Pasaules jaunatnes I Olimpiskās spēles Singapūrā risinās no 14. līdz 26.augustam. Latviju septiņos sporta veidos pārstāv 11 sportisti un 6 treneri. Latvijas pārstāvji startēs riteņbraukšanā, vieglatlētikā, burāšanā, peldēšanā, svarcelšanā, modernajā pieccīņā un airēšanā.

Lai nodrošinātu jauniešu startus Singapūrā, LOK apvieno valsts un privātuzņēmēju līdzekļus. LOK ģenerālsponsori ir SIA „Latvijas Mobilais Telefons", a/s „Latvijas Valsts meži", LOK sponsori a/s „Swedbank" un a/s „Latvijas Gāze".

Singapūrā startē 3600 jaunie sportisti, kas sacenšas 26 sporta veidos un piedalās dažādās izglītības un kultūras aktivitātēs. Jaunatnes olimpiskajās spēlēs pārstāvētas 205 nacionālās olimpiskās komitejas, darbojas 1200 mediju pārstāvji, kā arī 20 000 brīvprātīgie palīgi.

Pasaules jaunatnes II Olimpiskās spēles 2014.gadā notiks Ķīnas pilsētā Nanjingā. Tikmēr 2012.gadā Pasaules jaunatnes I ziemas olimpiskās spēles notiks Austrijas pilsētā Insbrukā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV