Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Šķēpmetējs Išejevs ar jaunu personisko rekordu izcīna bronzas medaļu Singapūrā

Ilze Āķe – Vīksne, 23.08.2010. 09:41

Svētdien, 22.augustā, Šķēpmetējs Intars Išejevs svētdien Singapūrā izcīnīja bronzas medaļu pasaules jaunatnes Olimpiskajās spēlēs.
Šķēpmetējs Išejevs ar jaunu personisko rekordu izcīna bronzas medaļu Singapūrā

Savā labākajā, otrajā mēģinājumā, Išejevs šķēpu raidīja 74,23 metrus tālu un uzlaboja personīgo rekordu par 81 centimetru.

„Esmu ļoti apmierināts ar savu sniegumus. Man ir prieks, ka labākos rezultātus varēju uzrādīt tik augsta līmeņa sacensībās un šķēpmetēju tradīcijas turpināt – vest mājās medaļas no Olimpiskajām spēlēm," pēc gūtā panākuma teica Išejevs

No šķēpa mešanas sacensību uzvarētāja, argentīnieša Bralena Toledo, ( 81,78 metri) Išejevs atpalika par nepilniem astoņiem metriem. Otrajā vietā šķēpa mešanā ierindojās amerikānis Devins Bogerts (76,88 metri).

Kā ziņots, arī kvalifikācijas sacensībās Išejevs sasniedza jaunu personisko rekordu, šķēpu raidot 73, 42 metrus tālu un labojot to par 6 metriem.

Savukārt Latvijas riteņbraucēju komanda šodien – 22.augustā, ieņēma 18.vietu 32 valstu riteņbraucēju komandu konkurencē.

Pirmo vietu komandu kopvērtējumā pārliecinoši izcīnīja Kolumbijas riteņbraucēji, 2.vietā ierindojās Itālija, bet 3.vietu izcīnīja Nīderaldes sportisti.

Kā pirmā riteņbraukšanā šodien startēja Lija Laizāne, kura ieguva devīto vietu individuālajā braucienā šosejā, 2,3 kilometrus Laizāne veica trīs minūtēs un 36,31 sekundē, kas bija par 18,31 sekundēm lēnāk nekā uzvarētājai Lindai Indergandei no Šveices.

48 km grupas braucienā šosejā puišiem 48. vietu no Latvijas pārstāvjiem ieņēma Andris Vosekalns, kuram finiša taisnē salūza ritenis (nomaucās riepa), un viņš finiša taisni šķērsoja ar kājām. Aleksandrs Kurbatskis finišēja 59. vietā, bet Kristers Taims 64. vietā.

Pirmdien – 23.augustā, Jaunatnes Olimpisko spēļu sacensībās no Latvijas komandas startēs burātājs Ronalds Kaups, kurš pagaidām sešu braucienu summā ierindojas 14.vietā (no pulksten 7:00 līdz 10:00 plānots veikt 7., 8.un 9.braucienu).

Pasaules jaunatnes I Olimpiskās spēles Singapūrā risināsies no 14. līdz 26.augustam. Latviju septiņos sporta veidos pārstāvēs 11 sportisti un 6 treneri. Latvijas pārstāvji startēs riteņbraukšanā, vieglatlētikā, burāšanā, peldēšanā, svarcelšanā, modernajā pieccīņā un airēšanā.

Lai nodrošinātu jauniešu startus Singapūrā, LOK apvienoja valsts un privātuzņēmēju līdzekļus. LOK ģenerālsponsori ir SIA „Latvijas Mobilais Telefons", a/s „Latvijas Valsts meži", LOK sponsori a/s „Swedbank" un a/s „Latvijas Gāze".

Singapūrā startēs 3600 jaunie sportisti, kas sacentīsies 26 sporta veidos un piedalīsies dažādās izglītības un kultūras aktivitātēs. Jaunatnes olimpiskajās spēlēs būs pārstāvētas 205 nacionālās olimpiskās komitejas, darbosies 1200 mediju pārstāvji, kā arī 20 000 brīvprātīgie palīgi.

Pasaules jaunatnes II Olimpiāde 2014.gadā notiks Ķīnas pilsētā Nanjingā. Tikmēr 2012.gadā Pasaules jaunatnes I ziemas olimpiskās spēles notiks Austrijas pilsētā Insbrukā.

Foto: XINHUA/SYOGOC-Pool/Liao Yujie

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV