Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

„Ghetto Basket" superfinālā Biedriņa dāvāto braucienu uz Ņujorku izcīna „Urbanmet"

Renārs Buivids, 04.10.2010. 13:35

„Ghetto Basket" Latvijas tūres superfinālā 1. un 2.oktobrī Rīgas Sporta manēžā, sacenšoties valsts labākajām ielu basketbola komandām, Latvijas basketbolista Andra Biedriņa dāvāto braucienu uz Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēli Ņujorkā izcīnīja Jelgavas „Urbanmet" – Edgars Krūmiņš, Andris Justovičs, Gatis Justovičs, Arvis Vālodze.
„Ghetto Basket" superfinālā Biedriņa dāvāto braucienu uz Ņujorku izcīna „Urbanmet"

„Ghetto Basket" Latvijas tūres ietvaros šovasar ne tikai Rīgā, bet arī 20 Latvijas pilsētās notika apmēram 60 turnīru, kurās komandas cīnījās par ceļazīmēm uz finālturnīru. Superfinālā Rīgā startēja ne tikai „Grīziņkalna skeitparkā" čempionu titulus un godalgotās vietas ieguvušās vienības, bet arī Ventspils, Jūrmalas, Jelgavas, Saldus, Alūksnes, Bauskas, Saulkrastu, Rēzeknes, Talsu, Iecavas, Aizkraukles, Madonas turnīru labākās komandas. Superfinālā izslēgšanas turnīrā visas spēles notika līdz 21 punktam, nosakot tiešām pašus labākos.

„Ghetto Basket" vasaras izcilākās komandas – „Mazais", „Urbanmet", „X-Power Brazzers" un „Baltic Casting Agency" – izlozē tika īpaši izliktas, lai ātrākais tiktos tikai pusfinālā. Līdz izšķirošajām cīņām neizdevās tikt tikai pirmajām divām vienībām, kas tad arī cīnījās izšķirošajā mačā par galveno balvu. Jelgavas kvartetam izdevās izcīnīt pārliecinošu uzvaru – 21:11. Par finālspēles varoni kļuva Latvijas Basketbola līgas kluba „Zemgale" basketbolists Edgars Krūmiņš, kura rēķinā 16 punkti un 13 atlēkušās bumbas. Trešo vietu izcīnīja superfināla lielākā pārsteiguma autori – Iecavas „Klondaika/Jumis A", mazajā finālā ar 21:13 „Bonaparty", kas visus spēkus un emocijas bija atstājuši saspringtajā pusfinālā pret „Urbanmet".

Individuāli tituliem bagātākais sezonas spēlētājs Artūrs Kramiņš („Mazais") saņēma „Ghetto Kabana" balvu. Kramiņš pārstāvētās komandas šovasar trīs reizes triumfēja Rīgā, septiņas reizes uzvarēja turnīros ārpus galvaspilsētas, bet kopumā Artūrs laureātu trijniekā iekļuva 18 turnīros.

„Ghetto Basket" superfināla laureāti saņēma balvas no „Sport 2000" & „Adidas", „O!Kartes", „Boulangerie Bonjour", „VEF Rīgas", „Brazīlijas", „Pussy Lounge", „European Hit Radio" un „Rīgas ritmiem".

Basketbola turnīra laikā Rīgas Sporta manēžā skatītājiem bija iespēja paciemoties „Sport 2000" un „Adidas" teltī, lai iepazītos ar jaunāko produkciju basketbolam, kā arī piedalīties Latvijas Universitātes rīkotajās aktivitātēs un iepazīties ar „X-Power" produkciju ļaudīm, kas regulāri nodarbojas trenažieru zālē. Pasākumā arī šovi no LU, „VEF Rīgas" karsējmeitenēm, „Glamorous" un „Pro X" dejotāju priekšnesumi, futbola un basketbola frīstails, kā arī ielu vingrotāji, BMX fletlends un velotriāls.

„Ghetto Basket" Latvijas tūres atbalstītāji: Latvijas Universitāte, „VEF Rīga", „O! Karte", „Sport 2000" & „Adidas".

"Ghetto Basket" informatīvie atbalstītaji: "Draugiem.lv, "Sportacentrs.com", "European Hit Radio", "Apollo.lv", "1188".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV