Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Sestdien „VEF Rīga" pret septiņkārtējiem Polijas čempioniem, Eirolīgas Top8 komandu „Asseco Prokom"

Laila Spaliņa, 15.10.2010. 13:31

Sestdien, 16.oktobrī, plkst.17.00 Arēnā Rīga basketbola klubs „VEF Rīga" pirmajā VTB Vienotās līgas mājas spēlē šajā sezonā tiksies ar Polijas čempionvienību „Asseco Prokom".

Spēle plkst.19.25 būs skatāma arī LTV7 kanālā, kur līdz ar basketbolistu cīņu laukumā raidījuma studijā bijušais basketbolists, LTV7 raidījuma „Basketbola apskats" vadītājs Renārs Zeltiņš un studijas eksperts, basketbola treneris Edgars Teteris analizēs un vērtēs, prognozēs un diskutēs gan pirms spēles sākuma, puslaika pārtraukumā, gan arī pēc mača beigām.

„VEF Rīga" sestdienas pretinieki „Asseco Prokom" ir septiņkārtēji Polijas čempioni, kas 2009./10.gada sezonā pievienojušies Eiropas labāko basketbola klubu prestižajam astotniekam jeb ir Eirolīgas Top8 komanda.

„Asseco Prokom" ir dibināts 1995.gadā (sākotnējais nosaukums „TreflSopot"). Komanda ātri kļuva atpazīstama, 1999./2000.gada sezonā tā izcīnīja Polijas kausu, kas līdz ar to ļāva spēlēt prestižajā Korača kausā. 2004.gadā „Prokom" kļuva par Polijas čempioniem, šo titulu klubs spējis nosargāt septiņas sezonas pēc kārtas. Pirmā vieta nacionālajā čempionātā klubam deva iespēju spēlēt Eirolīgā, kur tas, iepriekš iekļuvis Top16, pērnajā sezonā izcīnīja līdz šim augstāko sasniegumu un ievērojamāko panākumu Polijas basketbola vēsturē - pievienojās Eiropas pašu labāko klubu prestižajam astotniekam.

2008.gadā par komandas stratēģisko partneri kļuva kompānija „Asseco", savukārt 2009./10.gada sezonā klubs mainīja savu mītnes vietu, pārceļoties no Sopotas uz Gdiņu.

Kā šonedēļ ziņoja plašsaziņas līdzekļi, „Asseco Prokom" jaunieguvums ir pērn NBA Ņujorkas „Knicks" spēlējušais aizsargs J.R.Gidenss. 2008.gada NBA draftā viņu ar 30.numuru izvēlējās Bostonas ''Celtics'', bet 2010.gada februārī Gidenss tika aizmainīts uz ''Knicks''. Vakar „Asseco Prokom" pievienojušies vēl divi spēlētāji - uzbrucējs Filips Videnovs un aizsargs Čenings Tonijs (Channing Toney).

Šosezon „Asseco Prokom" VTB Vienotajā līgā ir aizvadījis vienu spēli, izbraukumā piekāpjoties Ukrainas Mariupoles „Azovmash" (80:76).

Savukārt „VEF Rīga" pirmajā VTB spēlē izbraukumā sīvā cīņā izcīnīja uzvaru pār Tallinas „Kalev/ Cramo" vienību (69:70), pēdējā sekundē komandas kapteinim Kristapam Janičenokam no laukuma stūra realizējot veiksmīgu metienu.

Biļetes uz sestdienas spēli pieejamas visās „Biļešu serviss" tirdzniecības vietās, internetā, kā arī Arēnas Rīga kasē vienu stundu un piecpadsmit minūtes pirms spēles sākuma. Ieejas maksa – trīs lati, skolēniem, uzrādot derīgu skolēna apliecību, viens lats un piecdesmit santīmu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV