Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

"Lauvas" mača izskaņā pārspēj "Baronus"

Mārtiņš Kozlovskis, 21.10.2010. 11:01

Trešdien, 20. oktobrī, savu trešo uzvaru Latvijas Basketbola līgā izcīnīja "Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas lielāko mača daļu atrodoties iedzinējos tā izskaņā pārspēja pašreizējos valsts čempionus BK "Barons" - 92:90.
"Lauvas" mača izskaņā pārspēj "Baronus"

Neskatoties uz abu komandu statusu („Barons" – pašreizējie LBL čempioni) un („Liepājas Lauvas" – 5. vieta), komandas LBL turnīra tabulā atradās gluži pretējās pozīcijās. „Baroni" ar diviem zaudējumiem bija pēdējie, savukārt, „Lauvas" ar divām uzvarām dalīja 1.-2. vietu ar „VEF/Juniors".

Spēli ar precīziem diviem punktiem iesāka „Barons" un līdz pirmās ceturtdaļas beigām viesi savu vadību spēja palielināt līdz pat 9 punktiem – 15:24. Diemžēl nekas nemainījās arī otrajās desmit minūtēs un viesi itin pārliecinoši kontrolēja mača gaitu, lielajā pārtraukumā dodoties ar 10 punktu pārsvaru – 39:49.

Trešā ceturtdaļa ieviesa nelielas korekcijas spēlē, jo „Lauvas", galvenokārt, pateicoties Eštona Mičela un Mareka Jurevičus pūlēm, spēja rezultāta starpību būtiski samazināt un pēdējais cēliens sākās vairs tikai ar 3 punktu pārsvaru viesiem – 68:71.

Kā vēlāk izrādījās, viss izšķīrās mača pēdējā minūtē. Pie neizšķirta rezultāta astoņas sekundes līdz cīņas beigām kļūdu pieļāva rīdzinieku saspēles vadītājs Rinalds Sirsniņš, kurš nesavaldīja bumbu un izlaida to aiz sānu līnijas, tādējādi atdodot bumbu laukuma saimniekiem. Pēc minūtes pārtraukuma liepājnieki, negaidīti visiem, uzbrukuma smailē izvirzīja Raimondu Gabrānu, kurš trīs sekundes līdz spēles beigām realizēja metienu no groza apakšas, panākot 92:90. Līdz ar mača beigu sirēnu pēdējās cerības metienu no laukuma centra izmeta Dāvis Bertāns, taču viņa raidījums mērķi nesasniedza un liepājnieki varēja līksmot.

Šī „Lauvām" bija jau trešā uzvara LBL čempionātā (uzvaras pār BK „Zemgale", BK „Valmiera" un BK „Barons"), savukārt, „Baroniem" trešā neveiksme tikpat aizvadītajās spēlēs (pret „VEF/Juniors", BK „Ventspils" un BK „Liepājas Lauvas").

Fantastisku sniegumu turpina demonstrēt liepājnieks Mareks Jurevičus, kurš bija viens no galvenajiem varoņiem arī šajā spēlē (29 punkti), kļūstot par spēles rezultatīvāko spēlētāju. Tāpat veiksmīgu spēli aizvadīja arī amerikāņu saspēles vadītājs Eštons Mičels, kurš guva 24 punktus. Pretiniekiem labākais ar 17 punktiem bija Rinalds Sirsniņš.

Jāatzīmē, ka Jurevičus šobrīd ir rezultatīvākais spēlētājs ne tikai LBL-1.divīzijā ar vidēji spēlē gūtiem 25 punktiem, bet arī BBL čempionātā Mareka uzvārds atrodas statistikas galvgalī (23 punkti vidēji spēlē). Un uz doto brīdi Mareks pretendē iegūt oktobra mēneša vērtīgākā spēlētāja balvu abās līgās!

Arī nākošo spēli „Lauvas" aizvadīs Liepājas Olimpiskajā centrā. Tā tiks aizvadīta jau šo svētdien, 24. oktobrī, un šoreiz Liepājā viesosies ambiciozais Rimas Kurtinaitis ar savu vadīto „VEF Rīga" komandu. To, vai liepājniekiem izdosies izrādīt kaut cik nopietnu pretestību VTB līgas dalībniecei būs iespējams pārliecināties svētdienas pēcpusdienā pulksten 16:00.

Ieejas maksa paliek nemainīga – 2Ls. Pensionāriem un jauniešiem līdz 18 gadu vecumam, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, - bezmaksas!

LBL-1.divīzija, 20.oktobris, Liepājas Olimpiskais centrs

BK "Liepājas Lauvas" - BK "Barons" 92:90 (15:24, 24:25, 29:22, 24:19)
BK "Liepājas Lauvas": Jurevičus 29, Mičels 24, Aleksejevs 11, Kosuškins 6, Beard 6, Mejeris 5, Ansons 4, Gabrāns 4, Ate 3
BK "Barons": Sirsniņš 17, Timma 13, Mikalauskas 13, Skirmants 12, Feldmanis 11, Butjankovs 11, Vītols 4, Silavs 4, Čavars 3, Bertāns 2.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV